Održana WebStrategija 9 – oglašavanje na drugačiji način

Fotografija članka: Održana WebStrategija 9 – oglašavanje na drugačiji način

Nakon otvorenja i uvodnih riječi predsjednika programa Hrvoja Komljenovića krenula su i predavanja iz koji se moglo puno toga naučiti. Prema definicijama standardnog oglašavanja, bilo to na webu ili drugim medijima potrošači reagiraju sve manje, tako da je vrijeme da se "okrene ploča". Oglašavanje više nije jednosmjerna cesta, nego ono sve više prerasta u dvosmjernu komunikaciju s potrošačima, kupcima, klijentima. Prvi predavač Krešimir Macan (Mangjura) povukao je i zanimljivu paralelu s top hrvatskim političarima koji i danas ne shvaćaju moć Interneta i društvenih mreža (Facebook, Twitter, Youtube,…). Komunikacija je danas "in", odnosno interakcija. Oni gore to ne kuže. Valjda nam je zato tako kako je. Nema komunikacije. Krešo je na zanimljiv način uz puno primjera iz prakse i svjetskih izvora pokazao i dokazao kako treba prihvaćati nove tehnologije kako se ne bi dogodilo da vam pobjegne brzo jureći vlak.

Slijedeće predavanje održao je Igor Vukasović. Odnosno trebao ga je održati, no dogodila se mala nesreća, jer je Igor zbog slabine (ili nečeg drugog) pao u nesvjesticu. Stvar je brzo vraćena u normalu, no žalosti nas činjenica kako su tuđu nesreću iskoristili neki sudionici konferencije i fotkama ispunili Facebook i druge profile, odnosno upravo taj nesretni događaj obilježili kao nešto što je "in". Žalosno, jer se ti isti smatraju vrlo ozbiljnim i popularnim portalima, no očito je da ih "žutilo" obuzme u trenu. Toliko o njihovoj ozbiljnosti i poslovanju. Tako nešto nećete naći na našem portalu. Ali ćete naći ovo – Igore, nadamo se da si dobro i želimo ti puno uspjeha u radu. Ne daj se!

Nedim Šabić iz susjedne nam Bosne i Hercegovine (iako radi u Njemačkoj) govorio je o SEO optimizaciji koja je kontinuirani proces i koji praktički nikada ne prestaje, osobito kada se već jednom (zbor te iste SEO optimizacije) nađete na vrhu. Prilično zanimljivo i korisno predavanje.

Višnja Željeznjak iz LogIT-a govorila je o svojim iskustvima i web kreacijama u kombinaciji s hrvatskim hoterima Avalonom, dok je Daniel Ackerman pojasnio što se sve s vlastitim brandom može napraviti na Facebooku.

Miroslav Varga, višestruko nagrađivani WS predavač uputio nas je u neke tajne AdWordsa, te trikove koji se mogu legalno primijeniti. Jako korisno. Tomislav Tipurić iz Microsofta Hrvatska pričao je o Internet Exploreru 9, o njegovim prednostima i zanimljivostima. IE9 je trenutno u beti, ali je funkcionalan. Prije ručka svečano su dodijeljene i Zlatne nagrade WebStrategije.

Nakon ručka i panela odrađena je panel rasprava u stilu "Internet protiv Facebooka", zanimljivo predavanje Zorana Torbice iz Srbije o Snajperu kao web usluzi. Cjelodnevna predavanja završila su oko 18 sati.

Zaključak – još jedna WebStrategija, još jedna dobra škola, još jedna hrpa dobrih savjeta koje bi trebali primijeniti u svom poslovanju. Racunalo.com je odavno prepoznao kvalitetu konferencije tako da smo već po osmi put medijski pokrovitelji. Čekamo jubilarnu WS desetku!!!

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.