Održana online press konferencija Lenova i AT&T Williamsa; i hrvatski novinari postavili pitanja

Racunalo.com foto

U pola sata, koliko je trajala konferencija, saznali smo kako funkcionira suradnja između Lenova, jednog od vodećih proizvođača računalne opreme i AT&T Williams tima Formule 1. O tome su govorili Deepak Advani, George He i Milko Van Duijl iz Lenova, te Alex Burns iz AT&T Williams F1 tima (na slici dolje).Od zanimljivih podataka, saznali smo kako se za rad tima brine 400 radnih stanica, od čega 130 prijenosnih i 270 stolnih Lenovo računala. Kada govorimo o testiranjima bolida Formule 1, na njemu postoji čak 120 senzora koji prate rad i ponašanje bolida. Koliko je to kompleksan i značajan posao, govori i podatak kako Lenovo računala tijekom sezone obrade više od 7 terabajta podataka.Novitet u poslovnoj suradnji ove dvije kompanije je i novo Lenovo AT&T Williams superračunalo, koje je četiri puta brže od svog prethodnika, sadrži 664 procesorskih jezgri i može obraditi 8 teraflopsa matematičkih operacija u sekundi.Nakon konferencije novinari iz cijelog svijeta putem Interneta ili telefonskim pozivom mogli su postavljati pitanja. Možemo se pohvaliti kako je jedno od četiri novinarska pitanja koje je postavljeno bilo iz Hrvatske, točnije od Božidara Komarića, vlasnika našeg Racunalo.com portala. Postavili smo pitanje vezano uz novu Lenovo tehnologiju i koliko i kako ona može pomoći AT&T Williams timu u postizanju boljih rezultata na F1 utrkama. Odgovorio nam je Alex Burns iz AT&T Williams tima (na slici). Razvoj bolida izuzetno brz i dinamičan, tvrdi Burns, ali prve rezultate razvoja pojedinih komponenti za bolid očekuju već na utrci za VN Italije u Monzi, koja se vozi u rujnu ove godine. U prvom redu to se odnosi na aerodinamiku, što je vrlo značajna komponenta bolida (osobito nakon što su prije dvije godine promijenjena pravila o snazi mašina u bolidima – 2.4-litarske umjesto prijašnjih 3.0-litarskih). Nadalje, Burns je pohvalio naše “praktično pitanje“ i dodao kako će se “pravi“ rezultati u razvoju bolida osjetiti tek u idućoj sezoni Formule 1.
O online konferenciji.


Konferencija je zamišljena kao kombinacija multimedijalnih komponenti – prezentacije te audio i video zapisa. Za sudjelovanje na konferenciji novinari su se trebali registrirati preko zadane URL adrese (). Nakon registracije i odabira playera (Windows Media Player ili Real Player), novinari su mogli pratiti konferenciju koja je trajala otprilike pola sata. Iako se ne radi o novoj tehnologiji za praćenje konferencija, ističemo je kao zanimljivu po tome što su joj mogli pristupiti svi registrirani novinari iz cijelog svijeta.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.