Održana konferencija za testere softvera ViaQA 10

Fotografija članka: Održana konferencija za testere softvera ViaQA 10

 Prvu hrvatsku konferenciju o testrianju softvera ViaQA 10 organizirala je tvrtka Pet minuta uz potporu spomenutog centra i Europske poduzetničke mreže.

Tri predavanja, dvije radionice i izložba karikatura Andyja Glovera činili su program ove jednodnevne konferencije. 

Stanislav Strešnjak,  test menadžer iz Siemensa govorio je o trendovima u informacijskim i telekomunikacijskim tehnologijama koji itegracijsko testiranje softvera  dovode pred nove izazove.  Marko Dugonjić, Creative Nights, poznati stručnjak za uporabljivost softvera, predstavio je okupljenima brze i učinkovite metode testiranja korisničkog sučelja web aplikacija za bolju uporabljivost.

Predavanje Tihomira Kita, udruga Linux korisnika Osijek o otvorenim alatima za testiranje softvera bilo je svojevrstan uvod u poslijepodnevnu radionicu na kojoj su sudionici mogli raditi sa robusnim alatom otvorenog koda Watir za brzo i učinkovito testiranje web aplikacija kojeg je predstavio community manager Watira, Željko Filipin.  Drugu radionicu vodio je Tomislav Tipurić, produkt menadžer iz Microsofta predstavivšti nove testerske alate u najnovijoj inačici popularnog Visual Studija – VS 2010.

Okupljeni testeri softvera iz cijele Hrvatske iskoristili su pauze u programu za međusobno druženje i upoznavanje. Mnogi su izrazili su želju i dalje se okupljati na ovoj testerskoj konferenciji u Osijeku što je dalo dodatni podstrek organizatorima. 

Više o ovoj konferenciji potražite na .

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.