Održan prvi Adobe Dan u Hrvatskoj

Fotografija članka: Održan prvi Adobe Dan u Hrvatskoj

U organizaciji Adobea, HSM informatike i Učilišta Algebra održan je prvi „Adobe Dan“  pod nazivom „Adobe Acrobat – beyond PDF creation“. Ovaj seminar prvi je u nizu treninga naprednog korištenja Adobe tehnologija koji je održan u Algebri, a namijenjen je korporativnim korisnicima i predstavnicima tijela državne i lokalne uprave. Seminar čija je glavna tema bila Adobe Acrobat Professional obitelj proizvoda, uvodnim je predavanjem na temu organiziranog vođenja dokumentacije otvorio dr.sc. Miroslav Mađarić pomoćnik ravnatelja za informatiku KBC Zagreb. Ostala predavanja održali su stručnjaci iz Algebre i HSM informatike.
Goran Pećarina, voditelj tima ePoslovanja u HSM informatici i Tomislav Turčin, konzultant HSM informatike održali su dva predavanja na temu standardizacije dokumentno orijentiranih poslovnih procesa i Adobe alata za poslovnu produktivnost, nakon čega je uslijedila praktična radionica "Adobe Acrobat – zar se stvarno i to može?".

Drugi dio seminara bio je posvećen e-learningu tj. učenju na daljinu i kolaboraciji, a otvorio ga je Zoran Jančić, Algebrin voditelj e-learning tima koji je kroz primjere Algebrinih velikih projekata kod korporativnih korisnika objasnio primjenu i pojmove e-learninga. Goran Pećarina je kroz praktičnu radionicu kolaboracije, korištenjem Adobe Acrobat Connect tehnologije, sa svim sudionicima istovremeno održao školovanje na daljinu te pokazao  kako poslovna komunikacija može funkcionirati i na ovaj način. Bojan Fulanović, e-learning developer iz Algebre prezentirao je jednu od kritičnijih stvari pri uspostavi e-learninga, a to su dizajniranje i izrada sadržaja korištenjem alata kao što je Adobe Captivate.

Ovom prilikom Hrvoje Balen, član uprave Algebre istaknuo je „Riječ je o školovanjima, kojima se nastoji potaknuti iskorištavanje tehnologija koje korisnici možda već i posjeduju, ali nisu svjesni što se sve s njima može postići. Odličan primjer je i Adobe Acrobat, alat koji korisnici uglavnom doživljavaju kao ‘konverter’ za PDF dokumente, a ne koriste njegova najmoćnija svojstva: interaktivne obrasce, revidiranje i verziranje, digitalne potpise i kolaboraciju korištenjem Connecta. Siguran sam da ćemo se na slijedećim treninzima ovakvog tipa posvetiti i ostalim alatima za koje smatramo da nisu dovoljno iskorišteni, kao što su npr. Flex ili AIR.“

Direktorica HSM informatike, Adobe distributera, Blaženka Urbanke istaknula je: „Nije dovoljno nabaviti hardversku i softversku opremu, nego je nužno da odabrano rješenje zaživi u poslovnom okruženju, pa je samim time jedna od naših misija i pomoć našim korisnicima u tom smjeru. S obzirom na to logična je i naša potpora održanom ‘Adobe Danu’, te nam je želja takve događaje organizirati još češće u budućnosti.“

Adobe kontinuirano surađuje sa svojim partnerima i pruža dodatnu potporu korisnicima svojih softvera kroz organizaciju edukacijskih događaja u svim zemljama u kojima djeluje. Tako je i  u suradnji s jedinim Adobe ovlaštenim trening centrom u Hrvatskoj Algebrom i jedinim ovlaštenim Adobe distributerom u Hrvatskoj HSM informatikom organizirao seminar „Adobe Dan“  pod nazivom „Adobe Acrobat –beyond PDF creation“ kao prvi takav događaj u Hrvatskoj. Iz Adobea ističu kako i dalje planiraju na takav način surađivati s partnerima i kontinuirano podržavati vlastite korisnike produbljujući njihovo znanje o samim alatima, a time i utjecati na povećanje njihove produktivnosti. 

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.