Održan Microsoft Advanced Technology Day 2009

Fotografija članka: Održan Microsoft Advanced Technology Day 2009

Održan Microsoft Advanced Technology Day 2009

Advanced Technology Day, održan danas u Zagrebu, obilježen je vremenom znatnih tehnoloških promjena i nadogradnji na Microsoftovoj platformi: osim nedavno predstavljenih Windowsa 7 i poslužiteljskog operacijskog sustava Windows Server 2008 R2, uskoro stižu novi skup alata za svakodnevni produktivni rad (Office 2010), nova verzija Silverlighta te posve novi alati za razvoj aplikacija i web servisa (Expression Studio 3, Visual Studio 2010) temeljenih na .NET platformi.

Tijekom petnaestak predavanja, svi koji su željeli dobiti uvid u nove verzije proizvoda i nadolazeće tehnologije mogli su se upoznati s Microsoftovim rješenjima koje web dizajnerima i razvojnim inženjerima (programerima) omogućavaju da o webu ne razmišljaju više kao o marketinškom alat, već da se posvete izradi konkretnih web aplikacija i rješenja. Spomenutim skupinama korisnika već neko vrijeme stoje na raspolaganju alati uz koje web postaje interaktivan alat za poslovanje koji ima potencijala iz temelja promijeniti modele poslovanja, ali „Dan naprednih tehnologija“ posjetili su i studenti i entuzijasti koje ozbiljni poslovni izazovi tek čekaju, ili se ovim tehnologijama bave u slobodno vrijeme.

Održan Microsoft Advanced Technology Day 2009

„Microsoft je danas uistinu tehnološki lider u ponudi razvojnih alata koji omogućavaju da se iskoristi maksimum trenutačnih web tehnologija – u skladu sa svim aktualnim standardima. Ovim smo tehnološkim danom htjeli potaknuti razvojne inženjere da razmisle o novim, inovativnim web aplikacijama koje mogu stvarati pomoću naših novih razvojnih alata. Istovremeno, ovo je bila prilika da korisnike podsjetimo na naš novi Internet Explorer 8 kojemu smo, izradom dodataka u suradnji s partnerima, dali izuzetno veliku lokalnu vrijednost. Istovremena poboljšanja i na korisničkoj i na razvojnoj strani weba zahtijevala su znatnu Microsoftovu investiciju u inovacije i razvoj novih proizvoda pa smatramo da sada zaista nudimo još bolju tehnološku platformu“, izjavio je Ratko Mutavdžić, glavni tehnološki savjetnik Microsofta Hrvatska.

Jedna od razvojnim inženjerima najzanimljivijih novosti i „zvijezdi“ koje su predstavljene na današnjem Advanced Technology Dayu nova je verzija Silverlighta, Microsoftovog rješenja za bogate i interaktivne web aplikacije, koja je tek prije dva tjedna predstavljena na globalnoj razini. Novi Silverlight 4 donosi mnoga poboljšanja, poput ispisa na pisač, podrške za nove elemente korisničkog sučelja, mogućnosti korištenja web kamere i mikrofona, pristup lokalnom datotečnom sustavu uz sigurnosnu zaštitu korisnika, te niza drugih mogućnosti koje programerima otvaraju prostor za novu generaciju web aplikacija.

Održan Microsoft Advanced Technology Day 2009

I nešto za kraj, što nikako nismo mogli ne primijetiti. Na Advanced Technology Dayu, barem do 14 sati, za praćenje konferencije i edukaciju o novim Microsoftovim tehnologijama prijavio je jedan jedini novinar, iako je za novinare konferencija bila besplatna. Je li to nedostatak želje, interesa, znanja ili uopće razumijevanja novih tehnologija teško je reći. činjenica je kako su novinari, osobito iz onih znatno većih i bogatijih redakcija od naše, ovaj puta u potpunosti – podbacili. Naravno, jedina novinarska ekipa koja se "usudila" pojaviti na konferenciji i s jasnim interesom za edukaciju o novim tehnologijama je ona naša, s Racunalo.com portala.

Održan Microsoft Advanced Technology Day 2009

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.