Održan IBM Information Infrastructure Forum

Fotografija članka: Održan IBM Information Infrastructure  Forum

IBM-ovi domaći i međunarodni stručnjaci kroz dva niza predavanja upoznali su sudionike događanja s načinima kako IBM-ova infrastruktura optimizira pristup informacijama, štiti podatke, smanjuje ope-rativne troškove te omogućuje organizacijama ostvarenje boljih poslovnih rezultata s manje sredstava.

Moshe Yanai, međunarodni stručnjak zaslužan za veliki doprinos u povijesti na području pohrane podataka, održao je predavanje o IBM-ovim XIV sustavima za pohranu podataka, dok je Roland Leins, IBM System Storage menadžer za srednju i istočnu Europu predstavio IBM-ovu strategiju pohrane podataka.

“Svijet postaje pametniji. Milijarde uređaja povezuju ljude i tvrtke te tako stvaraju nove mogućnosti. Na pametnom planetu, svaki je trenutak transakcija. Svaka transakcija stvara podatak kojeg treba pohraniti, kopirati, analizirati, klasificirati i provjeriti. O nekima od tih podataka treba se brinuti deset-ljećima. Ti novi uređaji i transakcije koje oni omogućuju, generiraju goleme količine podataka. Mogu-ćnosti su danas neograničene, no resursi nisu. Današnja poslovna okruženja zahtijevaju pametnije sustave optimizirane za radna opterećenja koji smanjuju troškove i složenost upravljanja sve većim brojem informacija“, rekao je Dijego Kotarac, System & Technology Group menadžer, IBM Hrvats-ka.

Upravljanje informacijskom infrastrukturom – zaštita podataka
Uspješnost informacijske infrastrukture može se mjeriti njenom sposobnošću kontinuiranog pobolj-šavanja u tri ključna područja: učinkovitosti pohrane, kvaliteti isporuke usluga i zaštiti podataka.

Poboljšavanje učinkovitosti pohrane podataka područje je gdje IBM pomaže klijentima širom svijeta u njihovim nastojanjima za što boljim upravljanjem rastom informacija. IBM je demonstrirao svoje sposobnosti smanjivanja zahtjeva za fizičkom pohranom podataka – do 50 posto – kako unutar same kompanije, tako i kod klijenata koji su već implementirali nove tehnologije.

Tehnologija za automatiziranu pohranu međusobno povezanih podataka, konsolidiranu pohranu po-dataka većeg kapaciteta na diskovima smještenima na većem broju sustava i virtualiziranu pohranu podataka, omogućava klijentima upravljanje rastom poslovanja bez povećanja složenosti sustava. Zaštita podataka ključna je funkcionalnost – ne samo zbog njene uloge u smanjivanju rizika od uniš-tavanja, krađe ili gubitka podataka, nego i zbog veće količine podataka koja postoji u sigurnosnim kopijama, arhivama i na flash diskovima, od one količine koja se nalazi u primarnim uređajima za pohranu podataka.

“Stari procesi zaštite podataka neće moći udovoljiti zahtjevima današnjeg poslovanja. Nove strategije i nove tehnologije omogućuju aplikacijama “stalni pristup” ili “gotovo stalni pristup” podacima i to za mnogo manje novca. IBM pomaže svojim korisnicima, bez obzira je li riječ o malim ili velikim tvrt-kama, u implementaciji najboljih praksi na području zaštite podataka i osiguravanju kontinuiranog poslovanja kopiranjem podataka na većem broju lokacija”, naglasio je Dijego Kotarac iz IBM-a Hr-vatska.

Upravljanje informacijskom infrastrukturom – arhiviranje podataka
Arhiviranje podataka značajno je za procese zaštite podataka te isto tako i u upravljanju podacima u poslovne svrhe. Arhiviranje pomaže u konsolidaciji i standardizaciji pravila upravljanja podacima te njihovom memoriranju u skladu s postavljenim ciljevima zaštite podataka. Arhivirani podaci mogu se pohranjivati u jeftinijim uređajima za pohranu međusobno povezanih podataka čime se smanjuju ka-ko kapitalni tako i operativni izdaci tvrtke. Arhiviranje je najbolja metoda za čuvanje poruka e-pošte, podataka u SAP sustavima i drugim aplikacijama jer može poboljšati vrijeme reakcije korisnika i smanjiti vrijeme potrebno za održavanje sustava, pomicanjem starih zapisa iz produkcijske baze po-dataka u poseban repozitorij.

Usluge za pohranu podataka
Informacijske infrastrukture isporučuju informacije koje su potrebne za pružanje raznih informatičkih usluga. Usmjeravanje pažnje na razinu usluga u pohrani podataka pomaže na tri temeljna načina:
•    Razina usluge raste, kad se počne mjeriti i analizirati
•    Izvještavanje o razini usluge pomaže u demonstraciji poslovne vrijednosti IT-a
•    Povjerenje u pružatelja usluge preduvjet je za implementaciju sljedeće generacije “uvijek dostupnih” aplikacija.

Information Infrastructure Forum omogućio je sudionicima razmjenu znanja i prikupljanje novih informacija o razvoju učinkovitije i funkcionalnije informacijske infrastrukture. IBM-ovi stručnjaci predstavili su usluge, modele financiranja i tehnologiju koja pomažu u poboljšanju sustava za pohra-nu podataka, upravljanje uslugama i zaštitu podataka. IBM je do sada pomogao u rješavanju prob-lema s pohranom podataka u više od tisuću tvrtki koje su postigle bolju kontrolu troškova, poboljšale vrijeme izvedbe ciklusa i smanjile rizike.

{rokbox title=|IBM :: Information Infrastructure  Forum| size=|560 340|}images/stories/2010/ibm-iif-14.jpg{/rokbox}{rokbox title=|IBM :: Information Infrastructure  Forum| size=|560 340|}images/stories/2010/ibm-iif-15.jpg{/rokbox}{rokbox title=|IBM :: Information Infrastructure  Forum| size=|560 340|}images/stories/2010/ibm-iif-16.jpg{/rokbox}

Foto: Božidar Komarić, Racunalo.com

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.