Održan 3. Innovation Accelerator program u Varaždinu

Fotografija članka: Održan 3. Innovation Accelerator program u Varaždinu

Ove godine u programu je imalo priliku sudjelovati 6 timova koji su to pravo osvojili na Imagine Cup natjecanju te Web Start Contestu, natjecanju u organizaciji udruge eSTUDENT.

Oba ovogodišnja natjecanja, Imagine Cup i Web Start Contest, iznjedrila su brojna rješenja no samo su najkreativniji timovi dobili priliku naučiti kako svoju ideju sprovesti u praksu. Tako su timovi „Think Green“, „I See You“, „sTree“, „bTalk“, “eFarma“ i „eDesktop“ koje čine studenti Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje i Ekonomskog fakulteta iz Splita, Fakulteta organizacije i informatike iz Varaždina te Fakulteta elektrotehnike i računarstva iz Zagreba, naučili sve o upravljanju projektima i primjeni metodologije u poslovanju, financiranju projekata putem dostupnih fondova, razvoju modernih aplikacija, vještinama prezentiranja i govorništva.
           
“Innovation Accelerator pomaže mladima da kroz interaktivne radionice s praktičnim primjerima i zadacima, koji su osmišljeni na način da ih se već tijekom programa može primijeniti na vlastite projekte, ostvare sve potrebne preduvjete za plasiranje svog proizvoda na tržište. Brojne tvrtke svoje prve korake ostvarile su upravo na ovaj način, koristeći tehnološko-poslovnu osnovu koja im je pružena u sklopu programa, kako na globalnoj tako i na lokalnoj razini. Prilika koja je pružena studentima zaista je dragocjena a posebno me raduje velik odaziv i interes što i jest krajnji cilj – potaknuti mlade da se razvijaju u intelektualnom i tehnološkom pogledu”, izjavio je Ratko Mutavdžić, glavni tehnološki savjetnik u tvrtki Microsoft Hrvatska.

Uspješnost i realizacija ovakvog projekta uvelike je olakšana uz suradnju i podršku, pa tako Microsoft Hrvatska već tri godine ima dobrog partnera u T-Hrvatskom Telekomu s kojim radi na lokalnom Innovation Accelerator programu. O rezultatima dobre suradnje svjedoči sve veće zanimanje hrvatske akademske zajednice kao i broj studenata koji je iz godine u godinu sve veći. Sam projekt Innovation Accelerator nastao je u sklopu globalne suradnje Microsofta i British Telecoma, sa svrhom da se najboljim timovima i njihovim rješenjima s finala Imagine Cupa omogući pristup tehničkoj podršci i poslovnoj edukaciji kako bi uspješno komercijalizirali  svoje ideje.

“Innovation Accelerator je  učenicima i studentima izvrsna prilika za usavršavanje znanja i vještina neophodnih za što uspješniju realizaciju i prezentaciju svojih projekata. Radi se, vidimo, o osobama koje tek ulaze u poslovni svijet  i upravo nam je zato izuzetno važno, kao predstavniku iskusne i uspješne kompanije, dati studentima svoju podršku, potaknuti ih na kreativnost i nagraditi dobre ideje. Upravo to činimo sada,  no osim fizičkih nagrada koje smo spremili najboljima, vjerujemo da je puno vrijednije ono drugo – mogućnost kvalitetne tehnološke i poslovne izobrazbe potrebne svakoj mladoj i inteligentnoj  osobi na putu do poslovnih vrhova.”, izjavio je Damir Bošnjak T-Hrvatskog Telekoma.

Završna ceremonija hrvatskog Innovation Accelerator programa održana je danas,18. lipnja, u Microsoftovom inovacijskom centru u Varaždinu u sklopu koje su svi timovi prezentirali svoje projekte uzvanicima, među ostalom predstavnicima lokalne i akademske zajednice, predstavnicima organizatora – Microsofta Hrvatska i T-Hrvatskog Telekoma te brojnim drugim uzvanicima kao potencijalnim partnerima projekata.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.