Odabrano 11 mladih polaznika za jednogodišnji Vip alumni program

Fotografija članka: Odabrano 11 mladih polaznika za jednogodišnji Vip alumni program

Za ovaj zanimljiv Vipnetov plaćeni program prijavilo se 770 studenata koji su završili fakultet u 2013. godini. Vipnet je odabrano 11 najboljih.

Oglas

Prva Vip alumni generacija 2014./2015.  godine čini 11 hrabrih mladića i djevojaka koji su na neki način najviše zadivili stručni žiri i za nijansu bili bolji od drugih. Oni su: Ana Kundid, Jelena Pevec, Tomislav Bohm, Roko Tomić, Domagoj Rudeš, Silvia Pavić, Ivan Zgurić, Željka Ljubić, Mate Knezović, Luka Mak i Milan Banjac.

U svakog od njih će Vipnet uložiti oko 100.00 kuna koji bi im trebali pomoći u njihovom poslovnom razvoju. Drugim riječima, ovih jedanaest s(p)retnika neće barem u tih godinu dana dijeliti sudbinu s velikim brojem mladih koji u Hrvatskoj završe fakultet i ne uspijevaju naći posao, nerijetko i godinama. Naime, u dobnoj skupini od 15 do 29 godina svaka je treća osoba u Hrvatskoj nezaposlena. Podatak je tim porazniji što je Hrvatska treća zemlja u Europi po nezaposlenosti mladih, ispred nas su samo Grčka i Španjolska. Tim je ovaj Vipnetov alumni program značajniji . On neće riješiti hrvatsku nezaposlenost, ali barem pokazuje smjer u kojem bi možda trebali ići i masovnije.

Vip alumni program - odabrano 11 kandidata

Vip alumni program kandidatima nakon godinu dana ne garantira siguran posao u Vipnetu, ali vjerujemo kako će neki od njih ipak ostati. Još jedna dobra stvar je kako će Vipnet najvjerojatnije ponoviti natječaj iduće godine, tako da će priliku dobiti novi mladi koji će svoje poslovne vještine kaliti u pravom poslovnom okruženju, uz mentorstvo i nadzor.

Osvrnut ćemo se samo na joj jedan podatak koji nas je pomalo zabrinuo. Naime, od 770 prijava koliko ih je Vipnet zaprimio (čini nam kao vrlo solidna brojka s obzirom na broj diplomiranih studenata u 2013. godini), uvjerljivo je najveći broj prijava s društvenih i humanističkih fakulteta kojih je više od polovice (53,91%), dok je broj prijava s tehničkih fakulteta trostruko manji (15,65%), a s prirodoslovnih se fakulteta prijavilo samo 4,12%. Isto tako, primijetili smo da iako je za ICT tehnička znanja , dok je među 11 pobjedničkih kandidata bilo više FER-ovaca i FESB-ovaca, a zanimljivo niti jedan FOI-jevac. Iako je ovaj natječaj bio u prvom redu okrenut poslovima u ekonomiji, pravu, marketingu i odnosu s korisnicima, nekako nam se čini kako su tehnička znanja ipak stavljena u drugi plan. Naime, Vipnet ne zamišljamo baš kao marketinško-prodajnu kompaniju nego više kao visoko tehnološku. Ili možda griješimo? Ipak, Vipnet je postavio pravila natječaja i to treba poštivati.

Podvući ćemo crtu i podržati Vipnetov alumni program koji za razliku od mnogih drugih zaista pruža mladima priliku da se lakše snađu u poslovnom okruženju. Vjerujemo i kako je preostalih 759 kandidata koji nisu prošli stekli vrijedno iskustvo koje će iskoristiti možda već iduće godine na novom Vipnet alumni programu…

Vip alumni program - odabrano 11 kandidata

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.