Od zaposlenice do poduzetnice – prvi hrvatski vodič za prelazak u poduzetništvo

Fotografija članka: Od zaposlenice do poduzetnice – prvi hrvatski vodič za prelazak u poduzetništvo

Knjiga “Od zaposlenice do poduzetnice” spaja savjete stručnjaka s iskustvima hrvatskih poduzetnica. Na njezinu predstavljanju istaknuto je da se za odlazak u poduzetništvo sve više odlučuju žene u dobi između 35 i 45 godina.

Oglas

Sve je više žena u dobi između 35 i 45 godina zasićeno radom u velikim tvrtkama i javnom sektoru, pa se odlučuju na poslovne promjene.

Istraživanje mreže poduzetnica i poslovnih žena Women in Adria otkriva da žele bolju kvalitetu privatnog života te drugačiju uredsku politiku. Zbog toga je stvorena knjiga Od zaposlenice do poduzetnice koja im približava poduzetništvo kao karijernu mogućnost.

Riječ je o prvom hrvatskom vodiču za prelazak u poduzetništvo. Pisalo ga je sedam stručnjakinja: Ivana Matić, Kristina Ercegović, Sanela Kraljić, Alma Saganić, Krešimira Rendulić, Dijana Kobas Dešković i Kate Ivanković Marić.

Knjiga Od zaposlenice do poduzetnice obrađuje sve faze prelaska u poduzetništvo; od prve ideje preko početka do razvoja poslovanja. O poduzetništvu govorimo realno. Zato otkrivamo kako analizirati vlastitu poduzetnost, koji su uobičajeni strahovi od poduzetništva i koliko je teško kad vam vrata ne otvara ime velike korporacije za koju radite, ali i kako većinu prepreka na poduzetničkom putu uspješno prebroditi. Knjiga donosi mnoštvo korisnih financijskih savjeta, od upoznavanja s prihodima i troškovima do osiguravanja zdravoga novčanog tijeka, preko uputa za stvaranje marketinškog plana do upravljanja odnosima s javnošću. Na kraju slijede savjeti kako posao dići na višu razinu. Za to ženama trebaju dobri suradnici, potpora obitelji, ali i malo vlastite hrabrosti.
– Alma Saganić, jedna od autorica knjige i predsjednica Instituta za razvoj ženskog poduzetništva Adria

Knjiga stručno znanje spaja s iskustvima hrvatskih poduzetnica, pa, istaknule su autorice, ukoričuje „know-how“ za iskorak u poduzetništvo. „Na biznisu se treba aktivno raditi. Pritom se ne smije bježati od prodaje, marketinga i financija, područja koja mnogim ženama nisu bliska kad pređu u poduzetništvo“, poručila je Kristina Ercegović, osnivačica Business Cafea.

Žene koje prelaze u poduzetništvo, velikim tvrtkama zamjeraju njegovanje kulture prisutnosti umjesto kulture rezultata, loš menadžment te slabo upravljanje ljudskim resursima. Prema poduzetništvu najviše ih privlači promjena stila života – bolja ravnoteža privatnog i poslovnog. Iako to nerijetko podrazumijeva niža primanja, donosi veće osobno zadovoljstvo.
– Ivana Matić, osnivačica mreže Women in Adria

Dodala je da će se oni koji o poduzetništvu tek maštaju, u knjigu Od zaposlenice do poduzetnice zaljubiti na prvi pogled, no dobro će doći i onima koji su već postali poduzetnici jer je uz savjete iz knjige lako unaprijediti poslovanje.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.