Od sutra počinje primjena novog poreznog JOPPD obrasca i novog IT sustava

Fotografija članka: Od sutra počinje primjena novog poreznog JOPPD obrasca i novog IT sustava

Sutra je nova godina, 1. siječnja. Dok budete dolazili k sebi, znajte da je već počela primjena JOPPD obrasca i novog informatičkog sustava za sve vrste dohodaka.

Oglas

O tome smo više mogli saznati na jučerašnjoj konferenciji za novinare na kojoj su se okupili svi vodeći televizijski, novinski, elektronski i online mediji u Hrvatskoj, a među njima i jake snage naše redakcije. Nećemo vas opterećivati
detaljima oko samog JOPPD obrasca i novog informatičkog sustava za sve vrste dohodaka, velikoj promjeni u načinu prijave i obrade dohodaka, a što počinje od 1. siječnja 2014. godine, ali je to dobro znati.

Kako će funkcionirati novi JOPPD obrazac i IT sustav, možete shematski vidjeti na slici niže:

Ono što nam se učinilo zanimljivo s naše IT strane, a što smo saznali na jučerašnjoj konferenciji je da će novi IT sustav koristiti samo jedan JOPPD obrazac umjesto dosadašnjih šest. O tome su na konferenciji govorili ministar rada i mirovinskog sustava prof. dr. Mirando Mrsić, predsjednik uprave APIS-IT Hrvoje Somun kao projektanti It sustava, predstavnici Ministarstva financija i tvrtki koje su uspješno sudjelovale u testiranju, kao što su HEP i Kraš.

Važno je znati kako će se od sutra, 1. siječnja 2014. godine samo tim putem isplaćivati plaće, mirovine i honorari. Više o novom JOPPD obrascu potražite .

Od sutra počinje primjena novog poreznog JOPPD obrasca i novog IT sustava

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.