Obilježen Svjetski dan izrade sigurnosnih kopija – backupa

Fotografija članka: Obilježen Svjetski dan izrade sigurnosnih kopija – backupa

Jučer je obilježen Svjetski dan izrade sigurnosnih kopija (backup-a) . Sigurnosna kopija ili rezervna kopija, kao što samo ime sugerira, je kopiranje podataka u svrhu osiguranja u slučaju oštećenja ili gubljenja izvornih podataka.

Oglas

U poslovnom svijetu je zakonska obveza dok za obične smrtnike je prepuštena osobnim odlukama. Dio vas korisnika PC računala, laptopa tableta i smartphonea se zasigurno odgovorno odnosi prema svojim elektroničkim dokumentima i podacima pohranjenim u gadgetima, i na redovnoj osnovi radi sigurnosne kopije.

Oni koji to ne čine trebali bi razmisliti o tome jer kvar hardvera ili softvera, ljudske pogreške, računalni virusi, krađe gadgeta dovode do nepovratnog gubitka svih podataka.  Ne kaže se uzalud: oporavak nakon kvara sustava potpun je koliko i vaša najnovija sigurnosna kopija.

Operacijski sustavi namijenjeni PC računalima ili prijenosnim računalima imaju značajku za stvaranje točki oporavka sustava.

Postoje i alternative u obliku vanjskih diskova dok za smartphone ili tablete na raspolaganju je prostor za pohranu u oblaku: SkyDrive, Dropbox, Google Drive , SugarSync , iCloud itd.

Svi oni imaju svoje prednosti i mane ali u toliko raznolikoj ponudi sigurno će te naći nešto što bi zadovoljilo vaše potrebe. Zato nema opravdanja da već danas napravite sigurnosnu kopiju vaših podataka.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.