Nvidia Tegra K1 donosi novu eru Android gaminga (Google I/O 2014)

Fotografija članka: Nvidia Tegra K1 donosi novu eru Android gaminga (Google I/O 2014)

Na nedavno održanoj Google I/O konferenciji Nvidia je s ponosom govorila o svom Tegra K1 čipsetu koji je top platforma za gaming, TV, auto industriju i robotiku.

Oglas

NVIDIA Tegra K1 čip ima 192 programabilne grafičke jezgre i istu Kepler arhitekturu koja se nalazi i u TITAN grafičkim kartama, a koje su sam vrh ponude grafičkih kartica u svijetu. Primjer računarske moći Tegra K1 čipseta mogao se vidjeti nedavno u okviru Google Tango projekta koji otvara vrata developerima za rad na novim aplikacijama i primjeni računarstva u 3D tehnologijama.

Na I/O konferenciji Tegra K1 čip je prikazao svoju snagu na slijedećim poljima:
•    Tegra K1 je prvi procesor koji podržava Android Extension Pack – nove gaming ekstenzije koje će se koristiti u novoj L verziji Android sistema koje su demonstrirane koristeći novi Unreal Engine 4 kompanije Epic
•    Google je najavio da će Android L podržavati 64-bitne procesore – NVIDIA već razvija L na 64-bitnoj verziji Tegra K1 čipa.
•    Tegra K1 je prvi procesor koji podržava Android TV – novu razvojnu platformu kompanije Google. Tegra K1 referentna platforma je dostupna za set-top box i TV OEM-ove, dok je Tegra Android TV razvojna platforma dostupna već danas za developere aplikacija, igara i autore sadržaja.
•    Tegra K1 omogućava GPU računarstvo na mobilnim platformama uz pomoć Project Tango tableta namijenjenog developerima, tablet će biti prikazan na I/O konferenciji sa novim developerskim aplikacijama.
•    Tegra omogućava najbolje Android iskustvo u automobilima i pokreće novi Android Auto kompanije Google.

Ono što je Google pokazao na svojoj konferenciji govori o tome kako mobilne tehnologije nisu samo smartfoni i tableti. Mobilne tehnologije se šire i obuhvaćaju mnoge različite oblasti kao što su gaming, automobili, TV i robotika. A mobilno računarstvo će unijeti revoluciju na svim tim poljima. Više informacija o ovoj temi pročitajte na .

Nvidia Tegra K1 donosi novu eru Android gaminga

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.