Nvidia Tegra 5 tablet – kompanija priprema vlastiti tablet na novoj platformi

Fotografija članka: Nvidia Tegra 5 tablet – kompanija priprema vlastiti tablet na novoj platformi

Čini se kako Nvidia želi postići i više a ne samo proizvoditi silikonske čipove za druge proizvođače hardvera. Ovih se dana pojavila informacija kako žele proizvesti svoj Nvidia Tegra 5 tablet.

Oglas

Kako saznajemo, Nvidia Tegra 5 tablet bi se na tržištu trebao pojaviti početkom 2014. godine i trebao bi biti tehnički vrlo napredan. Saznajemo kako su Nvidia Tegra 5 tablet kodno nazvali “Logan”, ne sumnjamo kako će to biti nešto za pamćenje.

Istovremeno s najavom Nvidia Tegra 5 tablet uređaja na GFXBenchu se pojavio neimenovani tablet uređaj koji bi mogao biti novi jeftini Nvidijin proizvod sa 7 inčnim ekranom rezolucije 1280×800 točaka. Ovaj tablet radi na 4-jezgrenoj Tegra 4 platformi na 1,8 GHz, te na Android 4.2.2 operativnom sustavu. Navodno će se zvati NVIDIA Tegra Note Premium.

Ipak, treba reći kako postoje i one negativne informacije, a koje kažu kako bi Nvidia mogla doživjeti fijasko kao Microsoft sa svojim Surface tabletom koji se prodaje slabije ispod svih očekivanja. Sve situacije treba uzeti u obzir, no kako će proći Nvidia Tegra 5 tablet tek ćemo vidjeti.

Prve prave informacije o Nvidia Tegra 5 tablet  uređaju očekujemo na CES 2014 sajmu koji se održava početkom iduće godine. A poslije toga… sve je moguće…

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.