NVIDIA Shield na Tegra K1 platformi najnapredniji je gaming tablet na svijetu

Fotografija članka: NVIDIA Shield na Tegra K1 platformi najnapredniji je gaming tablet na svijetu

NVIDIA je predstavila najnovije članove Shield obitelji  NVIDIA  SHIELD  tablet  i SHIELD bežični kontroler.

Oglas

Dizajniran od strane tvrtke NVIDIA, SHIELD tablet je prvi tablet visokih performansi koji dolazi s iznimnim značajkama. Pokreće ga najnapredniji mobilni procesor na svijetu NVIDIA Tegra ® K1, s 192 GPU jezgre – SHIELD tablet je dopunjen over-the-air nadogradnjom softvera koja donosi nove mogućnosti i razinu performansi.

SHIELD tablet je jedinstven po tome što je posebno napravljen za gamere. Ima 8-inčni full HD zaslon, kvalitetne prednje zvučnike koji proizvode bogat zvuk, dok opcijska torbica štiti zaslon, a može se koristiti korištena i kao postolje kako bi se uređaj postavio u najbolji kut gledanja.

Da bi ga potpuno transformirala u gaming stroj, NVIDIA je ugradila SHIELD bežični kontroler koji osigurava preciznost, nisku latenciju i ergonomiju koju zahtijevaju ozbiljni gameri. SHIELD tablet nudi i opcijski LTE za gamere koji priliku za online igru žele imati bilo kad i bilo gdje.

Kao i originalni član SHIELD obitelji, portabilna SHIELD konzola, SHIELD tablet je bogat sadržajima koji će gameri voljeti poput najboljih Android igara koje SHIELD podržava, kao i mogućnosti da bežično streamaju korisničke zbirke PC igrica.

Igračke mogućnosti SHIELD tableta podržane su njegovim Tegra K1 mobilnim procesorom koji koristi istu NVIDIA Kepler ™ arhitekturu koja pokreće najjača gaming računala.

Niz svjetskih noviteta
SHIELD tablet pruža veliki broj noviteta za tablete:
•    PC streaming: Mogućnost streaminga igara sa desktop ili prijenosnih računala koristeći NVIDIA GameStream ™ tehnologiju koja streama sadržaje s NVIDIA GeForce ® GTX-podržanih GPU-ova.
•    NVIDIA GRID ™ Cloud streaming: Mogućnost streaminga PC igara s NVIDIA GRID-a. Gameri mogu pristupiti GRID cloud gaming beta aplikaciji koja je dostupna jedino vlasnicima SHIELD-a u Sjevernoj Kaliforniji za trenutne streaming zbirke visoko kvalitetnih PC igara i njihovo čuvanje u oblaku.
•    Twitch i NVIDIA ShadowPlay™: Shadowplay, napredni alat za snimanje igre omogućuje korisnicima da sačuvaju i streamaju njihove najbolje momente u igri na Twitchu, vodećoj video platformi i gaming zajednici. SHIELD tablet uključuje i prednju kameru od 5MP koja omogućuje igraču da se predstavi na Twitch gamecastu.
•    Console režim: Mogućnost aktivacije NVIDIA Console režima, koji tablet gameplay prebacuje na veliki TV ekran. Console režim na taj način omogućava da se gaming s tableta prenese na cijelu dnevnu sobu pružajući nevjerojatno iskustvo. Gameri mogu povezati svoj SHIELD bežični kontroler, smjestiti se u fotelju i igrati PC i Android igre, pretraživati internet i gledati svoje omiljene filmove – sve u 1080p HD rezoluciji.

Kontroler za ozbiljne gamere s ultra niskom Wi-Fi latencijom
SHIELD bežični kontroler je najnapredniji uređaj ove vrste, koji omogućuje gamerima da uz pomoć Wi-Fi konekcije s ultra niskom latencijom povećaju performanse sa do četiri bežična kontrolera. Ovo je prvi precizan kontroler dizajniran i za streaming PC igara i za Android gaming, a ima i priključak za slušalice, integrirani touch pad, kontrolu glasnoće, kao i revolucionarne glasovne naredbe i pretragu.

Najbolji Stylus
Stylus omogućuje iskustvo korištenja koje nemaju tableti, a koje je moguće koristiti samo putem dodira pa je NVIDIA DirectStylus™2 tehnologija na SHIELD tabletu svakako revolucionarna. Duplo brža od prethodne verzije, DirectStylus™2 tehnologija omogućuje grafički ubrzano 3D iskustvo crtanja, novu funkciju u kojoj se boja i pigment fizički miješaju i sjedinjuju u realnom vremenu.

Umjetnici mogu uz DirectStylus™2 realistično predstaviti svaki pokret ‘kista’ na SHIELD tabletu, napisati bilješke uz pomoć integriranih aplikacija i tehnologije koja prepoznaje rukopis, ili biti kreativni s NVIDIA dabbler™ aplikacijom koja omogućava efekt vodenih boja i 3D slika s efektom uljanih boja.

NVIDIA Shield na Tegra K1 platformi najnapredniji je gaming tablet na svijetu

Dinamički zvuk
Kako bi svaka igra, pjesma i ‘podcast’ zvučali izuzetno jasno, NVIDIA PureAudio ™ tehnologija donosi dinamički zvuk putem stereo zvučnika na prednjoj strani i zahvaljujući duplim bas portovima.

Višenamjenska futrola
Izdržljiva SHIELD tablet futrola koju možete opcionalno uzeti nudi više od puke protekcije tableta. Ona predstavlja i postolje koje možete namjestiti u više pozicija kako biste učinili gaming i zabavne sadržaje još interesantnijim.

Dolazi s NVIDIA SHIELD Hub aplikacijom i Trine 2 igrom
SHIELD tablet dolazi s predinstaliranom NVIDIA SHIELD Hub aplikacijom. Aplikacija omogućuje pristup trgovini najbolje optimiziranih Android igara za SHIELD, uz mogućnost brzog učitavanja instaliranih igara i aplikacija.

Također, uz tablet dolazi i popularna igra Trine 2: Complete Story tvrtke FrostByte. Inicijalno veliki hit na PlayStation, Xbox i Steam platformama, igra je sada optimizirana za odličan ‘gameplay’ i grafiku na Tegra K1 procesoru.

SHIELD tablet dodatno nudi pun pristup Google Play marketu, gdje gameri mogu preuzeti na tisuće aplikacija, uključujući Netflix, Pandora i druge.

Cijena, dostupnost i dodatna oprema
SHIELD tablet dolazi ili sa Wi-Fi konektivnošću, ili Wi-Fi i LTE konektivnošću. Dostupan je u verzijama od 16GB i 32GB, s podrškom za microSD karticu (do 128GB), s početnom cijenom od 299 dolara. Maloprodajna cijena SHIELD bežičnog kontrolera je 59 dolara. Maloprodajna cijena futrole za SHIELD tablet je 39 dolara.

SHIELD tablet, bežični kontroler i futrola za tablet dostupne su u pretprodaji u SAD-u, Kanadi i određenim europskim zemljama. Pretprodaja u SAD-u je dostupna na linku shield.nvidia.com, kao i portalima Amazon, Best Buy, Fry ‘s Electronics, GameStop, Micro Center, Newegg i Tiger Direct, a u Kanadi na Computers, Memory Express, NCIX i ThinkGeek. U Europi će pretprodaja biti moguća kod većine vodećih e-tailera.

Cijeli popis prodavača i dodatne informacije, uključujući i specifikaciju proizvoda, dostupni su na .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.