Nvidia Quadro Q6000A s 12 GB brze GDDR5 memorije nova najbrža grafička kartica na svijetu

Fotografija članka: Nvidia Quadro Q6000A s 12 GB brze GDDR5 memorije nova najbrža grafička kartica na svijetu

Dovoljno je smo spomenuti kako nova Nvidia Quadro Q6000A ima 12 GB video memorije, već nam se vrti u glavi. Ova je grafička kartica namijenjena najzahtjevnijim korisnicima.

Oglas

Kako i sami navode u kompaniji, Nvidia Quadro Q6000A kartica je itekako dostatna i za vizualno programiranje. Drugim riječima, Nvidia Quadro Q600A rješava najsloženije i najrazličitije probleme vizualnog računarstva – od pomoći pri pronalaženju novih izvora energije do realističnog prikaza krzna na čudovištima.

Nvidia Quadro Q6000A grafička kartica je namijenjena u prvom redu za mobilne radne stanice, pružajući dosad najvišu razinu performansi i grafičke memorije na mobilnim platformama. Inače je nasljednica NVIDIA Quadro 6000 grafičke kartice od koje je gotovo dvostruko jača.  Uz to, ugrađena je najbrža grafičku memorija na svijetu, i to još 12 GB. Ne sumnjamo kako će je u svom portfelju imati poznata imena računalne grafike kao što je Pixar, Nissan, Apache Corporation ili Weather Channel.

Nvidia Quadro Q6000A – performanse
Quadro Q6000A GPU je zasnovan na NVIDIA Kepler ™ arhitekturi – najbržoj i najefikasnijoj GPU arhitekturi na svijetu. Pod ključnim performansama i mogućnostima se podrazumijeva:
•    12 GB ultra brze GDDR5 grafičke memorije koja omogućuje dizajnerima i animatorima da stvaraju modele, likove i scene neviđenih razmjera, kompleksnosti i bogatstva.
•    2,880 streaming multiprocesorske (SMX) jezgre koje dostavljaju bržu virtualizaciju i brže izračunavanje nego što su to radili modeli prethodnih generacija.
•    Podržava četiri simultana displeja i rezoluciju do 4K sa 1.2 DisplayPort ™-om.
•    Ultra nisko zadržavanje I / O videa i podrška za virtalizaciju velikih razmjera.
“NVIDIA Quadro Q6000A GPU je procesor najviših performansi koji je ikada napravljen za tržište profesionalne grafike.” izjavio je Ed Ellett, viši potpredsjednik Grupe za profesionalna rješenja u tvrtki NVIDIA. “To će značajno promijeniti način rada animatora, digitalnih dizajnera i inženjera i omogućiti im da učine da nemoguće postane moguće.”

Novi GPU-ovi za mobilne radne stanice
NVIDIA je danas otkrila i novi vodeći model profesionalnih grafičkih procesora za radne stranice kod notebookova, NVIDIA Quadro K5100M GPU. Isporučujući najvišu razinu performansi i grafičke memorije koja je dostupna na notebook platformama, Quadro K5100M donosi novu liniju radnih stanica za grafiku za notebookove koja obuhvaća Quadro K4100M, K3100M, K2100M, K1100M, K610M, i K510M GPU-ove.

Quadro GPU-ovi su dizajnirani, izgrađeni i testirani od strane tvrtke NVIDIA kako bi osigurali vrhunsku pouzdanost, kompatibilnost i sigurnost koju profesionalci žele. Oni su certificirani i preporučeni od strane više od 150 vodećih pružatelja softverskih aplikacija diljem svijeta.

Dostupnost
Nvidia Quadro Q6000A će biti dostupan početkom ove jeseni kod HP-a, Dell-a, Lenovo-a i drugih vodećih proizvođača radnih stanica. Za sada cijena nije definirana. Za više informacija o Nvidia Quadro Q600A i drugim nvidia grafičkim karticama, posjetite .

Nvidia Quadro Q6000A s 12 GB ultra brze GDDR5

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.