Nvidia GeForce 800M serija grafičkih kartica za laptope stižu 2014.

Fotografija članka: Nvidia GeForce 800M serija grafičkih kartica za laptope stižu 2014.

Ako je vjerovati podacima koje je objavio tajvanski Clevo, poznati proizvođač gamerskih prijenosnika, očekuje nas nova Nvidia GeForce 800M generacija.

Oglas

Već početkom 2014. godine, najvjerojatnije već u siječnju, na tržištu bi se trebala pojaviti čitava serija novih grafičkih kartica iz Nvidia GeForce 800M obitelji, a koje će se ugrađivati u prijenosna računala nove generacije. Radi se o modelima GeForce GTX 880M, GTX 870M, GTX 860M, GTX 850M iz visoke klase, te GT 840M iz srednje klase.

Zanimljivo je kako iz Nvidije najavljuju da će nove grafičke kartice iz Nvidia GeForce 800M obitelji imati i do 8 GB video memorije što bi trebalo praktički zadovoljiti sve igrače. Podsjetimo se, serija 700M je omogućavala ugradnju do 4 GB, što je također prilično dobro.

Nova Nvidia GeForce 800M obitelj grafičkih kartica se temelji na potpuno novoj “Maxwell” arhitekturi koja donosi pregršt noviteta kao što je “Unified Virtual Memory”. Spomenimo i kako su nove grafičke kartice razvijene u isto tako novoj 20-nanometarskoj tehnologiji, za razliku od prethodne generacije koja je napravljena u 28-nanometarskoj tehnologiji. Osnovna razlika je u boljoj iskoristivosti hardverskih performansi a uz manju potrošnju struje.

Nvidia GeForce 800M

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.