Novo Lenovo ultra-lako prijenosno računalo

Racunalo.com foto

Također, Lenovo je predstavio prijenosno računalo Lenovo 3000 V200 koje posjeduje ugrađeni optički drive, zaslon oštrih boja i snažne multimedijske odlike. Lenovo je poboljšao i svoju seriju prijenosnih računala ThinkPad i Lenovo 3000 s ThinkPad T61 15,4-inčnim widescreen računalom kao i s Lenovo 3000 N200 14-inčnim widescreen prijenosnim računalom.     
„Kako se pojam tradicionalnog radnog mjesta neprestano mijenja, korisnici nam govore kako im je najvažnija pouzdanost, mobilnost, povezivost i sigurnost“, izjavio je Ranko Potkonjak, direktor predstavništva Lenovo Technology Hrvatska. „Naše najnovije ultra-lako ThinkPad prijenosno računalo dizajnirano je kako bi naši korisnici dobili najkvalitetnije računalo u svim ovim područjima“. 
Ultra-laka prijenosna računala ThinkPad – Extra Mileage Machines lakša su i tanja nego do sada. Ona pomažu ljudima u pokretu eliminirati utičnice i žice. Poboljšani Lenovo bežični dizajn i Ultra Connect II na ThinkPadu X61 i X61s poboljšava protok podataka za više od 30 posto dok u isto vrijeme povećava doseg u odnosu na prijašnje modele. Također, za ugodno bežično iskustvo, Lenovo nudi nekoliko mogućnosti povezivanja kao što su WWAN, WLAN s 802.11n technology2, GB Ethernet, Bluetooth ili modem na odabranim modelima sva tri prijenosna računala.


Izuzetno dug životni vijek trajanja baterije
Lenovo produljuje radni dan s izuzetno dugim životnim vijekom trajanja baterije. ThinkPad X61s radi više od 12 sati sa standardnom baterijom od 8 ćelija i neobaveznom dodatnom baterijom dok ThinkPad X61 i X61 Tablet mogu neprestano raditi približno 10 sati. Također, s mogućnošću Battery Stretch korisnici mogu produljiti trajanje baterije za 15 posto kako bi završili prezentaciju ili zadatak koji su započeli jednostavnim odabirom funkcije koja privremeno onemogućuje softver Power Manager ThinkVantage. Pokretani Intel® Centrino® Pro mobile tehnologijom prijenosnici omogućuju korisnicima snažno računalno iskustvo.Neprobojna sigurnost
Nova ultra-laka ThinkPad prijenosna računala X serije nude neprobojnu sigurnost s odlikom kao što je Client Security Solution, jedinstvena hardver-softver rješenja koja omogućuju upravljanje lozinkom i enkripcijskim ključem zajedno s mogućnošću čitača otiska prsta.
Lenovo štiti računalo iznutra i izvana novom 32 bitnom lozinkom hard drivea i neobaveznom I/O port disablement mogućnošću. Ovom novom odlikom u kombinaciji s integriranim čitačem otiska prsta omogućuje korisnicima kreirati dugačku i složenu lozinku za zaštitu hard drivea bez dodatnog stresa pamćenja ili tipkanja lozinke na javnom mjestu. Pomoću I/O port disablement korisnik može onemogućiti bilo koji ulaz koji se nalazi s vanjske strane sustava – od CD/DVD drivea do USB ulaza i firewire ulaz. Upravljanjem sigurnosnim informacijama u današnjem poslovnom okruženju izuzetno je važno, a ove mogućnosti omogućuju novu razinu kontrole korisniku.


Novi stil Tableta
ThinkPad X61 Tablet predstavio je novi računalni stil Tableta s odlikama koje omogućuju jednostavan i lak prijelaz tranziciju s olovke i papira. Sa SuperView, izravnom tehnologijom povezivanja SXGA+ rezolucije zaslone, korisnici doživljavaju smanjenu refleksiju od sličnih tehnologija zaslona koja omogućuje izvrsno čitanje na otvorenom, čak i na izravnom suncu. Tehnologija štiti od grebanja čineći Tablet izuzetno otpornim na teške uvijete. Također, koristeći operativni sustav Microsoft® Windows® Vista™, korisnici mogu podesiti svoja računala da prepoznaju njihov jedinstven rukopis. Također, mogu navigirati i uređivati prečace puno jednostavnije koristeći pen flick gestures i jednostavno vidjeti kada se olovka i prst ponaša kao kursor.
Pokretan pomoću Intel Core 2 Duo nisko naponske procesorske tehnologije, najnovije inovacije Lenova poput dinamične rotacije zaslona Active Rotate i kombinacija zaslona MultiView i MultiTouch na odabranim modelima, donose dosad najbolje Tablet računalno iskustvo.


Cijena i dostupnost
Početna cijena za ThinkPad X61 i X61s je 12.529 kn s PDV-om, a za X61 Tablet PC  15.543 kn s PDV-om. Početna cijena za ThinkPad T61 15,4-inčni je 11.094 kn s PDV-om, a za R61 15,4-inch widescreen kreće od 7.399 kn s PDV-om.
Početna cijena za Lenovo 3000 V200 i N200 prijenosna računala je 7.399 kn s PDV-om. Sva prijenosna računala osim V200 dostupna su putem Lenovo poslovnih partnera već danas, a V200 očekujemo u prodaji od 20.08.2007.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.