Noviteti Windows 7 Phone OS-a

Fotografija članka: Noviteti Windows 7 Phone OS-a

Prvo ažuriranje OS-a WP7 postati će dostupno za preuzimanje u ožujku. Steve Ballmer dodao je da prva nadogradnja donosi  copy & paste, CDMA podršku, i poboljšanje performansi brzine za WP7 uređaje. Uglavnom,  sve navedeno već znamo. Interesantnije su druge nove značajkama koje dolaze tijekom godine.  To su Internet Explorer 9 s Silverlight i HTML5 podrškom i hardverskim ubrzanim renderiranje web stranica,  višezadaćnost ( multitasking) za third-party aplikacije i 25GB SkyDrive podrške. Multitasking i pozadinske aplikacije trebali bi biti dostupni u drugoj polovici 2011. Od ostalih značajki treba svakako spomenuti integraciju microbloging servisa Twitter i podršku za Office dokumenata u oblaku. 

 

Primjetan dio konferencije bio je posvećen igraćim mogućnostima WP7 platforme i integraciji s Xbox konzolom. Na primjeru Rally Ball igre, pokazano je da korisnici mogu komunicirati jedni s drugima kroz različite načine, kao što Kinect i WP7-smartphone. Interakcija se događa preko online usluga Xbox Live.

 

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.