Novi početak za SGI

Racunalo.com foto

Što je Chapter 11?
Chapter 11 je termin koji se koristi u američkom pravu, koji omogućava reorganizaciju obaveza kompanije pod nadležnošću suda. Na taj način kompaniji se pruža mogućnost da se pod istom upravom posveti svojim financijskim problemima i ponovno postane financijski stabilna bez utjecaja na njeno dnevno izvršavanje obaveza prema svojim kupcima i dobavljačima.


Što to u ovom slučaju znači za SGI?
To SGI-u pruža mogućnost da riješi svoja ranija dugovanja i krene iznova sa stabilnom financijskom podrškom i novim vlasnicima.
U čitav proces se ušlo uz pomoć sponzora, koji ima apsolutno povjerenje u vrijednosti SGI-a, njihovu budućnost, postojeći management i nove strategije, koje se implementiraju.
Zahvaljujući tome, spreman je uložiti od 50 do 70 miliona $, koji će zajedno sa sredstvima prikupljenim iz dnevnih operacija omogućiti financiranje poslovanja za vrijeme cijelog procesa reorganizacije.
Za vrijeme tog procesa kompanija će načiniti poslovni plan, koji će joj omogućiti da iz cijelog procesa reorganizacije izađe kao jača i zdravija kompanija.


Da li su i druge kompanije uspješno riješile probleme pomoću Chapter 11?
Da! Postoje mnogi primjeri kompanija koje su bile u sličnoj situaciji kao što su Texaco, Storagetek, Loral, Macy’s, United Airlines i Continental Airlines.


Na koji način se to utječe na poslovanje SGI u drugim zemljama osim SAD?
Proces se odnosi samo na poslovnice u SAD-u, što znači da će se u ostatku svijeta, tako i u Europi poslovanje odvijati kao i do sada.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.