Novi PIXMA višefunkcijski i fotografski pisači još bolji i kvalitetniji

Fotografija članka: Novi PIXMA višefunkcijski i fotografski pisači još bolji i kvalitetniji

U najvažnije značajke linije PIXMA ubrajaju se nova automatska korekcija slika Auto Photo Fix, način rada Auto Scan, kojim se pojednostavljuje skeniranje, te značajka ChromaLife100+, koja u kombinaciji s Canonovom tehnologijom ispisnih glava FINE, novim tintama i novim medijima nudi dugotrajne ispise koji dulje odolijevaju blijeđenju. Linija za 2008. u portfelj proizvoda PIXMA uvodi i dva nova Wi-Fi modela.
"Canon razvija popularnu liniju pisača PIXMA modelima koji su odraz nove tehnologije te su projektirani da omoguće izradu snažnih i uzbudljivih slika, prezentacija i dokumenata", izjavio je Mogens Jensen, šef odjela Canon Consumer Imaging za Europu.

PIXMA šalje i jasnu ekološku poruku jer je Canon smanjio proizvode te reducirao ambalažu. Time se dobiva manje otpadne ambalaže i manje spremnika za prijevoz pisača diljem svijeta. Svi pisači PIXMA usklađeni su sa standardom Energy Star, a nekoliko novopredstavljenih modela sadrži značajke automatskog obostranog ispisa i kopiranja radi smanjenja potrošnje papira.

Višefunkcijski pisači PIXMA
Osnovni su modeli PIXMA MP190, PIXMA MP240 i PIXMA MP260. Sva tri nude ispis visoke kvalitete, učinkovitu brzinu ispisa te odličan omjer cijene i kvalitete. Model PIXMA MP190 nudi dojmljivu razlučivost od 4800 x 1200 tpi, a koristi ispisnu glavu FINE s veličinom kapljica od 2 pl. Modeli PIXMA MP240 i PIXMA MP260 odlikuju se istom razlučivošću, a koriste nove spremnike FINE s novom tintom, koja u kombinaciji sa specifičnim Canonovim izvornim fotopapirom daje ispise u kvaliteti ChromaLife100+, koji jamče još veću izdržljivost. Modeli PIXMA MP240 i PIXMA MP260 nude ispis fotografija bez obruba veličine 10 x 15 cm za otprilike 45 sekundi, a jednostavnosti korištenja pridonosi ladica za papir koja se sama otvara, značajka Quick Start i nova programska oprema Auto Photo Fix sa značajkom automatskog uklanjanja efekta crvenih očiju. PIXMA MP240 podržava tehnologiju PictBridge, koja omogućuje ispis bez računala, dok PIXMA MP260 umjesto toga nudi ugrađene utore za memorijske kartice.

U srednjem su rangu modeli PIXMA MP540 i PIXMA MP620, idealni za korisnike koji traže brži ispis i vrhunsku kvalitetu pri ispisu fotografija i dokumenata. Modeli PIXMA MP540 i PIXMA MP620 koriste jedan od Canonovih vrhunskih fotografskih mehanizama te nude razlučivost od čak 9600 x 2400 tpi uz korištenje ispisne glave FINE s veličinom kapljica od 1 pl, dok razlučivost pri skeniranju iznosi 2400 tpi. Ako se koriste uz nove pojedinačne tinte, oba modela podržavaju ChromaLife100+.

PIXMA MP540 i PIXMA MP620 imaju nove spremnike za pojedinačne tinte, koji povećavaju učinkovitost jer korisniku omogućuju zamjenu samo one tinte koja se potrošila. Veliki spremnik s pigmentnom crnom tintom koristi se samo za tekst i dokumente, dok se zaseban spremnik s crnom tintom na bazi koloranata koristi za impresivne kontraste na fotografijama. Canonov kotačić Easy-Scroll i TFT zasloni u boji korisnicima omogućuju jednostavno kretanje izbornicima do svih funkcija tih višefunkcijskih pisača.

PIXMA MP540 i PIXMA MP620 opremljeni su utorima za memorijske kartice te podržavaju tehnologiju PictBridge, koja omogućuje ispis fotografija bez računala, a PIXMA MP620 nudi i povezivanje putem Wi-Fi i Ethernet veze. Oba modela imaju dvije ladice za papir, što znači da istodobno može biti umetnut i običan i fotografski papir.

Najnapredniji su modeli PIXMA MP630 i PIXMA MP980, koji naglašavaju Canonovu trajnu izvrsnost na području ispisa jer se odlikuju vrhunskom kvalitetom, brzim ispisom i naprednim rukovanjem medijima. PIXMA MP630 i PIXMA MP980 imaju kapljice veličine 1 pl te nude razlučivost ispisa od čak 9600 x 2400 tpi, ispisujući u profesionalnoj kvaliteti za otprilike dvadeset sekundi. Napredno rukovanje medijima očituje se u značajci Auto Duplex (za obostran ispis i kopiranje), dvosmjernom uvlačenju papira i ispisu na DVD-ove/CD-ove. PIXMA MP630 koristi nov ispisni mehanizam s pet pojedinačnih tinti i dodatnom crnom tintom na bazi koloranata, kojom se ističe kontrast na fotografijama.

PIXMA MP980, glavni model u ovoj liniji PIXMA, sveobuhvatan je digitalni i analogni višefunkcijski pisač za fotografske studije. Ima šest novih spremnika za pojedinačne tinte, uključujući novu sivu tintu koja jamči vrhunski crno-bijeli ispis. Mogućnost povezivanja putem Wi-Fi i Ethernet veze ugrađena je u taj model, a poboljšan je i 8,8-cm TFT zaslon u boji, najveći u toj liniji.

Još jedna važna tehnologija na tom modelu jest skener razlučivosti 4800 tpi, koji nudi reflektivno skeniranje pomoću bijele LED tehnologije te skeniranje 35-mm filmova i dijapozitiva. Zbog toga mu nije potrebno zagrijavanje, pa skeniranje započinje gotovo trenutno. Pisaču je za potrebe kreativaca i fotografa priložena programska oprema Easy-PhotoPrint Pro, dodatak za Adobe Photoshop, koja omogućuje nadzor nad ispisom u boji i crno-bijelim ispisom.

Svim je višefunkcijskim pisačima priložena Canonova programska oprema Easy-PhotoPrint EX, koja nudi ispis fotografija i izradu kreativnih projekata, npr. kalendara i albuma.

Fotopisači PIXMA
U novoj se liniji PIXMA nalaze i tri fotopisača (nude samo funkciju ispisa), koja se nastavljaju na Canonov dosadašnji uspjeh u tom segmentu tržišta. Osnovni model PIXMA iP1900 odlikuje se suvremenim dizajnom te nudi izvrstan ispis zahvaljujući spremnicima FINE. PIXMA iP1900 odličan je izbor za korisnike koji žele profesionalnu kvalitetu po prihvatljivoj cijeni.

Model PIXMA iP3600 bogatiji je funkcijama od modela PIXMA iP1900 te će se vjerojatno svidjeti korisnicima digitalnih fotoaparata koji žele maksimalno iskoristiti razlučivost od 9600 x 2400 tpi i profesionalnu kvalitetu fotografija koju omogućuju kapljice od 1 pl. Model PIXMA iP3600 spoj je pet novih pojedinačnih tinti i novih Canonovih fotopapira te tako stvara fotografije u kvaliteti ChromaLife100+.

Model PIXMA iP4600 nudi veličinu kapljica od 1 pl, maksimalnu ispisnu razlučivost od 9600 x 2400 tpi i ispis standardnih fotografija bez obruba veličine 10 x 15 cm u profesionalnoj kvaliteti za otprilike dvadeset sekundi, što znači da ima najbolje performanse od svih Canonovih fotopisača PIXMA. Uz pet novih pojedinačnih tinti i nove Canonove fotopapire, PIXMA iP4600 nudi brz ispis izvrsnih fotografija i tako zadovoljava potrebe zahtjevnih fotografa. Značajkama kao što su automatski obostrani ispis, dvosmjerno uvlačenje papira i ispis na DVD-ove/CD-ove pridružuje se i ispis bez računala putem tehnologije PictBridge. Sva tri pisača nude funkciju Auto Photo Fix u sklopu Canonove priložene programske opreme Easy-PhotoPrint EX, koja sada obuhvaća i automatsko uklanjanje efekta crvenih očiju.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.