Novi-Net – nova telekomunikacijska tvrtka u Hrvatskoj!

Fotografija članka: Novi-Net – nova telekomunikacijska tvrtka u Hrvatskoj!

Krajem prošlog mjeseca, odlukom HAKOM-a dobo je dozvolu za pružanje usluga širokopojasnog bežičnog pristupa u radiofrekvencijskom području 3,5 GHz za cijelu Republiku Hrvatsku. Prije nekoliko dana američka kompanija VelaTel ugovorila je preuzimanje 75% udjela holdinga u čijem vlasništvu su Novi-Net i crnogorski Montenegro Connect, s ciljem izgradnje najmodernijih bežičnih mreža u ovim državama.

Ulaskom VelaTel-a i njihovog strateškog tehnološkog partnera, renomirane kineske kompanije ZTE Corporation, Novi-Net je dobio izvanrednu priliku, ponovno prvi u Hrvatskoj, ponuditi tržištu komercijalne usluge nove generacije temeljene na bežičnim tehnologijama.

Izgradnja mreže u Hrvatskoj bit će podijeljena u nekoliko faza, a za prvu fazu je već naručena oprema u vrijednosti 4,8 milijuna USD. To će omogućiti postavljanje 150 sektora na 50 lokacija pa će do ljeta iduće godine stanovnici i gosti Zagreba i većih turističkih središta na obali moći koristiti naše usluge. Krajnji cilj je izgraditi mrežu u većem dijelu Republike Hrvatske te korisnicima ponuditi odličan omjer cijene i paketa usluga.

Koristit će se nova generacija WiMax mreža temeljena na IEEE 802.16e standardu koji omogućuje brzine prijenosa podataka do 35 Mbps, te mobilnost korisnika. Osim brzog pristupa Internetu, Novi-Net će pružati i usluge glasovne komunikacije uz potpuno besplatne razgovore unutar mreže gdje se neće naplaćivati nikakva naknada.

Novi-Net potražite na web adresi .

Novi-Net - nova telekomunikacijska tvrtka u Hrvatskoj

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.