Novi Microsoftov Community Centar u Slatini

Fotografija članka: Novi Microsoftov Community Centar u Slatini

Novi Microsoftov Community Centar u Slatini

Gradonačelnik Slatine Ivan Roštaš uz prisustvo predstavnika Microsofta Hrvatska te partnera u projektu, tvrtke Infinitias Grupa u Slatini su svečano otvorili prostorije Udruge građana DISK unutar kojeg djeluje Microsoftov lokalni centar (Microsoft Community Center). Osnovna misija i cilj centra jest pružanje podrške u razvoju informatičkog društva i lokalne zajednice kroz uporabu informatičko-komunikacijskih tehnologija te izgradnje novih i kvalitetnih rješenja na području uporabe tehnologije u zajednici. Ova suradnja s Gradom Slatinom tako će uključiti rad na razvoju naprednih informatičkih rješenja za upravljanje informacijskim sustavom Grada Slatine, uspostavi informacijskih servisa za građane te pružanju potpore na projektima edukacije zajednice (građana, učenika, interesnih skupina te djelatnika gradske uprave).

Povodom potpisivanja povelje i otvaranja centra Gradonačelnik Slatine Ivan Roštaš istaknuo je kako će suradnja s Microsoftom biti jedan od važnih čimbenika u razvoju lokalne ekonomije. „Otvaranje suradnje s Microsoftom Hrvatska će uz osiguranje infrastukturne podrške razvoju služiti i kao dobar primjer kojim ćemo privući daljnje investicije u grad, ali i širu regiju. Vjerujem kako smo na dobrom putu da Slatin i okolici osiguramo bolju i sigurniju poslovnu budućnost“, dodao je gradonačelnik Roštaš.

Novi Microsoftov Community Centar u Slatini

Centar će kroz svoje projekte također pružati podršku u razvoju poslovne zajednice s posebnim fokusom na malo i srednje gospodarstvo. Jedna od zadaća centra bit će i stvaranje srednjoročne i dugoročne studije izgradnje rješenja elektroničke uprave kako bi se poboljšala interna poslovna učinkovitost i uspostavila infrastruktura potrebna za pokretanje dvostrane elektroničke komunikacije s građanima. Dugoročni plan definirao bi smjernice za izgradnju potpuno otvorenih informacijskih rješenja za građane te uspostavu niza elektroničkih usluga kojima će građani moći u potpunosti komunicirati s gradskom upravom korištenjem internetskih tehnologija.

Glavni tehnološki savjetnik Microsofta Hrvatska Ratko Mutavdžić istaknuo je izniman značaj i vrijednost korištenja tehnologija te baziranju društva na informacijsko-komunikacijskim tehnologija pogotovo u današnjem nestabilnom ekonomskom okružju: „Korištenje naprednih tehnologija danas nije samo stvar tehnološke ekskluzivnosti, nego je osnovno pitanje poslovnog opstanka i razvoja. Dijeljenje znanja preduvjet je za zajednički rast na putu prema društvu znanja. A znanje je zasigurno nešto čime kao zemlja doista možemo konkurirati u svijetu. U Microsoftu, kao vodećoj tehnološkoj tvrtki, želimo biti predvodnik u poslovnoj vitalnosti. Stoga nas iznimno veseli suradnja sa Slatinom kroz koju ćemo nastaviti s konkretnom podrškom i promocijom tehnologije, edukacije i inovacija u lokalnim zajednicama.“

Novi Microsoftov Community Centar u Slatini

Pružanjem informatičke podrške i rješenja u razvoju lokalnih zajednica Microsoft želi čim više približiti prednosti korištenja tehnologije krajnjim korisnicima. Novi Microsoftov lokalni centar u Slatini otvara se u sklopu novog Microsoftovog programa razvoja elektroničkih vještina – eSkills – kojem je cilj podići razinu informatičke pismenosti, osigurati podršku za inicijalne poslovne i razvojne projekte te potaknuti suradnju s institucijama.

Novi Microsoftov Community Centar u Slatini

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.