Novi LG top smartfon bit će prvi s OLED FullVision ekranom

Fotografija članka: Novi LG top smartfon bit će prvi s OLED FullVision ekranom

LG svoje znanje u razvoju OLED tehnologije želi proširiti iz segmenta televizora na tržište mobilnih telefona. Slijedeći novi kompanijin smartfon imat će OLED FullVision ekran.

Oglas

Sljedeći LG-ev flagship bit će prvi uređaj s plastičnim OLED FullVision ekranom koji donosi vrhunski prikaz i postavlja novi standard u segmentu ekrana mobilnih uređaja. LCD FullVision ekran je predstavljen na uređaju LG G6 ranije ove godine, a ekran na LG-evom sljedećem flagshipu bit će prvi OLED ekran na mobilnom telefonu još od modela LG Flex 2 u 2015. Osim tankog profila i izvrsnog prikaza, OLED ekrani na mobitelima su idealni za virtualnu stvarnost koja predstavlja jedno od najbrže rastućih područja u industriji pametnih telefona.

Potrošači traže sve veće ekrane u manjim kućištima, a LG-ev FullVision ekran je ključan u širenju trenda sve veće iskoristivosti prednje strane telefona, dok OLED predstavlja sljedeći korak u evoluciji FullVision ekrana. Ovaj 6-inčni ekran će donijeti vjernu i jasnu sliku iznimne kvalitete te će biti najveći među LG-evim telefonima u protekle 4 godine, dok će kućište uređaja biti manje od onog uređaja LG V20. Kako bi se prednja strana telefona što bolje iskoristila, LG-ev logo je uklonjen iz donjeg dijela uređaja, a gornji i donji okvir je smanjen za 20, odnosno 50 posto u usporedbi s V20.

Prikaz je na ovom QHD+ (1440 x 2880) OLED ekranu s 4,15 milijuna piksela dodatno poboljšan u odnosu na LCD FullVision ekran. Superiornu kvalitetu slike omogućava OLED tehnologija koja prikazuje savršenu crnu i boje uz veću točnost i širi spektar boja. Uz algoritme za optimalan prikaz koji su rezultat godina istraživanja i razvoja u OLED tehnologiju, ovaj OLED ekran prikazuje 148% sRGB prostora boja kod slika i prikaza interneta i 109% DCI-P3 prostora boja za digitalno kino. Još jedna prednost ovog ekrana je vrijeme odziva koje je značajno brže nego kod LCD-a. Tako nema „zaostajanja“ slike što je važno za akcijske filmove i virtualnu stvarnost. Uz podršku za HDR10, gledanje kompatibilnih filmova i videozapisa na ovom ekranu predstavlja potpuno drugačije iskustvo.

Kako će ekran na ovom novom telefonu biti temeljen na plastičnom OLED-u – tzv. P-OLED tehnologiji – rubovi se mogu zakriviti za postizanje ergonomskog dizajna i praktičnije držanje u ruci. Inače, P-OLED podrazumijeva smještanje piksela na plastični supstrat koji je puno jači od staklene baze. Ekran štiti Corning Gorilla Glass 5 s tehnologijom otpornom na udarce. Uz naprednu tehnologiju inkapsuliranja i skeniranja piksela, P-OLED u ovom uređaju nema problema s tzv. burn-in efektom koji se ranije povezivao s OLED-om. Inkapsuliranje sprječava oksidaciju piksela te se pomoću LG-eve tehnologije za skeniranje piksela na svaki piksel primjenjuje niža energija, što dodatno pomaže uštedi baterije.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.