Novi Intelovi programski alati povećavaju mogućnosti platformi s procesorima s više jezgri

Racunalo.com foto

Programeri upotrebljavaju alate za prevođenje programskog koda kako bi preveli programske jezike kao što je C++ u jezik koji “razumije” procesor. Intelovi alati za prevođenje oblikovani su kako bi pomogli programerima da poboljšaju rad aplikacija namijenjenih različitim platformama, od ručnih uređaja do stolnih i prijenosnih računala, poslužitelja i superračunala.
“Povećanjem potražnje za platformama s procesorima s više jezgri  otvara se mogućnost  ponuđačima programske opreme da istovremeno dok se događa ta velika promjena u arhitekturi računala, poboljšaju rad, povećaju mogućnosti i dodaju inovativna rješenja svojim proizvodima”, izjavio je Bill Savage, glavni menadžer Intelova odjela Software Products Division. “Alat za prevođenje programskog koda Intel Compilers, inačica 9.0, jedan je od tehnički najnaprednijih alata te vrste u svijetu te omogućuje programerima koji programiraju u jezicima C++ i Fortran da brže razvijaju aplikacije namijenjene okruženjima s procesorima s više jezgri i višenitnom tehnologijom obrade podataka.”
Intelovi alati za prevođenje programskog koda omogućit će programerima stvaranje višenitnih aplikacija (aplikacija čije se operacije mogu izvršavati istovremeno) te bolje iskoristiti Intelove tehnologije procesora s više jezgri i Hyper-Threading.  Programska oprema Intel Compilers, inačica 9.0, sadrži i mogućnost autoparalelizacije, tj. automatskog traženja mjesta ili prilika pri radu aplikacija za stvaranje više izvršnih nizova. Uz to, potpuno podržava OpenMP* 2,5 te sadrži ugrađenu podršku za predložene buduće dodatke. OpenMP industrijski je standard koji pojednostavljuje stvaranje i upravljanje višenitnim aplikacijama.
Alati Intel Compilers inačica 9.0 najnoviji su dodaci paketu proizvoda Intel Software Development Products (Intelovi proizvodi za razvoj programske opreme) koji omogućuju stvaranje optimiziranih „prevedenih“ aplikacija pripremljenih za procesore s više jezgri. Intel na taj način proširuje svoju podršku za razvoj programske opreme za procesore s više jezgri i omogućuje stvaranje učinkovitijih aplikacija.
Inovativna rješenja ugrađena u alate za prevođenje omogućuju programerima da uklone greške čak i iz već optimiziranog koda stvorenog pomoću tih novih programskih prevoditelja. To je poboljšanje koje olakšava posljednje korake u primjeni aplikacije. Klasičnim načinom uporabe alata za optimizaciju otklanjanje grešaka u programskom kodu bilo je vrlo teško ili nemoguće.
Alati omogućuju i sigurnosnu zaštitu na razini aplikacije u Linux okruženjima i usklađeni su sa sigurnosnim mogućnostima u okruženjima operativnog sustava Windows tako da smanjuju mogućnost pojave prekoračenja kapaciteta predmemorije (buffer overflow). Sigurnosne mogućnosti važno su poboljšanje na području sigurnosti aplikacija u jezicima C i C++ i vrlo malo povećavaju veličinu aplikacija prevedenih pomoću tih alata.
Inačica 9.0 Intelova programskog prevoditelja za C++ (različite inačice za Windows i Linux) od danas se može nabaviti po cijeni od 399 USD. Inačica 9.0 Intelova programskog prevoditelja za Fortran  (različite inačice za Windows i Linux) dostupna je po cijeni od 499 USD. Alati se mogu preuzeti s Interneta ili naručiti na CD-u izravno od Intela ili njegovih distributera u cijelome svijetu. Više informacija možete naći na internetskim stranicama .

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.