Novi i brzi širokokutni objektiv – Canon EF 24mm f/1.4L II USM

Fotografija članka: Novi i brzi širokokutni objektiv – Canon EF 24mm f/1.4L II USM

EF 24mm f/1.4L II USM nudi:
• brzu aperturu od 1/4
• asferične i UD elemente leće za korekciju kromatske aberacije
• SWC premaz kojim se osjetno ublažavaju popratne slike i odbljesci
• kružnu aperturu koja proizvodi ugodan bokeh
• USM za potpuno ručno fokusiranje
• bezolovno staklo (usklađeno s direktivom RoHS)
• poklopac za objektiv i torbicu kao standardnu opremu

Vrhunske slikovne performanse
Objektiv EF 24mm f/1.4L II USM sastoji se od trinaest elemenata i deset grupa te je projektiran za dostizanje najviših standarda kvalitete slike. Dvije visokoprecizne GMo asferične leće koriste se za korekciju raznih aberacija, npr. zakrivljenja polja i iskrivljenja, a pomični mehanizam jamči oštre detalje u čitavom kadru duž cjelokupnog raspona žarišnih duljina. Osim toga, dvije UD leće smanjuju kromatsku aberaciju čestu u širokokutnim objektivima. Brza, iznimno velika maksimalna apertura od čak f/1,4 omogućuje izvrsne performanse u uvjetima slabe osvijetljenosti, a kružna apertura nudi mogućnost kreativnog naglašavanja pojedinosti koje nisu u žarištu. Žarišna duljina od 24 mm i USM žarišni motor koji omogućuje potpuno ručno fokusiranje čine objektiv EF 24mm f/1.4L II USM idealnim za situacije u kojima je potrebno koristiti širokokutan objektiv visokih performansi.

Napredan premaz za leću
Refleksija od slikovnog senzora na digitalnom fotoaparatu može smanjiti kvalitetu fotografija zbog pojave popratnih slika i odbljesaka. Da bi se smanjio taj učinak, unutrašnjost prednjeg elementa objektiva EF 24mm f/1.4L II USM premazana je Canonovim novim SWC premazom. Taj je antirefleksivan premaz osmišljen posebno za Canonove optičke uređaje, a pridonosi smanjenju pojave popratnih slika i odbljesaka, zahvaljujući čemu se dobivaju oštre, neiskrivljene slike.

Robusna kvaliteta
Objektiv EF 24mm f/1.4L II USM projektiran je da izdrži i najrigoroznije uvjete snimanja – zahvaljujući Canonovoj naprednoj hermetičkoj zaštiti od loših vremenskih uvjeta i prašine, taj je objekti savršen izbor za fotoreportere i fotografe koji se bave snimanjem pejzaža.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.