Novi Canonovi višenamjenski uređaji: iR2016i i iR2020i

Racunalo.com foto

Iako su kompaktni i zauzimaju malo prostora, iR2016i i iR2020i omogućuju ispis dokumenata do veličine A3 u vrlo kvalitetnoj razlučivosti do 1200 tpi. iR2016i kopira i ispisuje brzinom od 16 stranica u minuti, a iR2020i brzinom od 20 stranica u minuti. Uz klasično faksiranje, oba omogućuju skeniranje i slanje dokumenata u boji. Ugradnjom skenera u boji u te uređaje poboljšana je kvaliteta skeniranih dokumenata te omogućena ušteda na mrežnom skeneru u boji.
Uz to, pisači sadrže funkciju za slanje skeniranih dokumenata izravno putem poslovne mreže na e-adresu, FTP mjesto ili u bazu podataka. Ugrađeni uređaj za završnu obradu dokumenata (omogućuje spajanje do 50 listova papira) povećava njihovu produktivnost. Funkcionalnost im se može povećati dodavanjem uređaja za obostrani ispis i klasično faksiranje.
Jednostavno upravljanje višenamjenskim uređajima iR2016i i iR2020i omogućuje paket priložene programske opreme. Pomoću njih administratori mogu upravljati procesom ispisa i, kad je potrebno, mijenjati postavke. Uređaji rade i s programskom opremom  e-Maintenance, koja automatski otkriva greške i zastoje (npr. zaglavljeni papir) te administratoru mreže i servisnom centru šalje upozorenje o događaju putem e-pošte kako bi mogli što prije otkloniti uzrok kvara. iR2016i i iR2020i kompatibilni su s cijelom paletom programske opreme za upravljanje dokumentima i izdavaštvo, kao što su iW Document Manager Gateway (iWDM) i iW Publishing Manager (iWPM).
Estelle Levacher, voditeljica marketinga za Canonove proizvode u Europi, izjavila je: “Ponudom novih proizvoda želimo istaknuti naše nastojanje da zadovoljimo potrebe tržišta malih poslovnih i kućnih ureda. Razvili smo ergonomski oblikovane uređaje povećane funkcionalnosti i povoljne cijene. U današnjem poslovnom okruženju boja ima sve važniju ulogu, stoga ponudom mogućnosti skeniranja u boji i slanja dokumenata nastojimo ponuditi višenamjenske uređaje koji će zadovoljiti potrebe tržišta.”
Višenamjenski uređaji iR2016i i iR2020i zadovoljavaju postojeće standarde zaštite okoliša – imaju kratko vrijeme zagrijavanja i troše malo električne energije jer kad nisu u uporabi automatski prelaze u stanje minimalne potrošnje, tj. mirovanja (eng. “sleep mode”). Način proizvodnje također jamči da se u proizvodnome procesu ne koriste olovo i drugi opasni materijali te da ti uređaji nisu opasni za okoliš.
Istovremeno, Canon je predstavio i uređaj MF7170i, koji ima funkcije slične onima na modelu iR2016i te koristi spremnik za boju tipa “sve u jednom”. Ponudom uređaja MF7170i Canon želi potaknuti prodaju u distribucijskom kanalu proizvoda namijenjenih IT-ju.
Canon iR 2016i, iR2020i i MF7170i na europskom će tržištu biti dostupni od ožujka 2006. godine.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.