Novi Canon uredski pisači u boji – iR C3380/i i iR C2880/i

Racunalo.com foto

Modeli iR C3380/i i iR C2880/i potpuno su novi Canonovi višenamjenski uređaji za ispis u boji. Ispisuju brzinom do 30 stranica u minuti u boji. Oba modela dolaze s najnovijom jedinicom za ispis koja omogućuje brži i kvalitetniji ispis, a moguće je i priključenje dodatne jedinice za obradu i upravljanje ispisom, tvrtke EFI. Uređaji su namijenjeni uredima koji imaju potrebu za ispis dokumenata u boji, ali su također idealni za tvrtke koje namjeravaju uvesti ispis dokumenata u boji.
Paul Rowntree, direktor europskog odjela za marketing, izjavio je: “Istraživanje tvrtke IDC pokazalo je da 45 posto ispitanih tvrtki trenutno koristi dokumente u boji, što dokazuje ozbiljnost i razumijevanje namjene i uloge takvih dokumenata u uredskom okruženju. Takav trend ističe potrebu za upravljanjem i sprječavanjem nekontroliranog povećanja troškova ispisa. Modeli iR C3380/i i iR C2880/i oblikovani su da riješe ovaj problem i pridonesu učinkovitijem upravljanju troškovima ispisa dokumenata u boji”.
Budući da IDC predviđa da će u nekim zemljama do 2009. biti isporučeno pola milijuna višenamjenskih pisača u boji, modeli iR C3380/i i iR C2880/i dodatno šire Canonovu ponudu uredskih pisača u boji, koja sada može zadovoljiti sve vrste poslovnih zahtjeva. S nizom dodatnih mogućnosti za završnu obradu dokumenata, uključujući ugradbenu jedinicu za završno sortiranje i uvezivanje dokumenata, bušenje rupa te izradu brošura, novi uređaji omogućuju uredsku proizvodnju dokumenata profesionalnog izgleda i tako pridonose snižavanju troškova. Program iW Publishing Manager (iWPM) dodatno povećava učinkovitost omogućujući korisnicima spajanje dokumenata iz različitih aplikacija – npr. Microsoft Excela, Worda, PowerPointa i Adobe PDF-a – te stvaranje jedinstvenog dokumenta koji se lako može uređivati, mijenjati i profesionalno ispisati.


 Da bi se pak onemogućio ispis baš svih dokumenata u boji, što može povećati troškove, oba modela pisača sadrže ACS (Automatic Colour Sensing), tehnologiju koja na inteligentan način prepoznaje kada stranicu dokumenta treba ispisati u boji, a kada ne. Programi kao što je Department ID nude mogućnost postavljanja dopuštenih individualnih ili organizacijskih ograničenja na količinu ispisa ili pak jednostavno praćenje putem dodatnog programa iWAM MEAP.
Novi uređaji ne omogućuju tvrtkama samo uštedu novca zahvaljujući učinkovitijem upravljanju i kontroli ispisa, već i uštedu energije. Riječ je o prvim višenamjenskim uređajima koji koriste tehnologiju zagrijavanja grijača prema potrebi, koja omogućuje zagrijavanje uređaja za samo 30 sekundi. Oba modela uređaja troše vrlo malo energije kada nisu u uporabi ili su u stanju čekanja. Štedi se i prostor jer su jedni od najmanjih višenamjenskih uređaja na tržištu, unatoč tomu što za ispis koriste tehnologiju s četiri valjka za ispis.
Paul Rowntree nadalje je rekao: “Predstavljanjem tih novih proizvoda dodatno učvršćujemo naš vodeći položaj na tržištu ispisa u boji. Osim što ima tradiciju u tom tržišnom segmentu, Canon i duboko razumije poslovne potrebe. Predstavljanje novih uredskih uređaja upravo je potvrda naših napora. Budući da većina tvrtki upravo razmatra mogućnosti prijelaza na ispis dokumenata u boji, sada imamo proizvode koji mogu zadovoljiti sve poslovne potrebe”.
Nedavno provedena Canonova istraživanja pokazuju da je 64 posto direktora zabrinuto zbog mogućnosti da zaposlenici otkriju osjetljive poslovne informacije. Dva od deset zaposlenika smatraju da je prihvatljivo pročitati povjerljive dokumente ostavljene na pisaču, a 46 posto njih priznalo je da razgovaralo o povjerljivim informacijama izvan tvrtke. Takvi podaci upućuju na sve veću važnost zaštićenog ispisa. Modeli iR C3380/i i iR C2880/i nude niz sigurnosnih mogućnosti, primjerice sigurni ispis, postavljanje individualne ili organizacijske zaštite te ispis sigurnosnih vodenih žigova na povjerljive dokumente. Tu je i paket za enkripciju podataka na dodatnom tvrdom disku, što je uobičajeni kriterij za sigurnosno certificiranje, a ujedno je to i prvi Canonov model s takvom tehnologijom.   


Programski alat iWMC (iW Management Console) omogućuje administratorima centralizirano upravljanje umreženim uređajima putem web-sučelja. Taj standardni alat omogućuje daljinsko upravljanje postavkama uređaja, pronalaženje novih uređaja, automatizaciju zadataka i dojavu o potrošnji tonera, zastoju u radu i drugim problemima putem e-pošte, čime se skraćuje vrijeme odziva i zastoja.  
Modeli iR C3380/I I iR C2880/i bit će dostupni na europskom tržištu u listopadu 2006. godine.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.