Novi Canon EF-S objektiv za svestrano, kompaktno, telefoto zumiranje

Fotografija članka: Novi Canon EF-S objektiv za svestrano, kompaktno, telefoto zumiranje

Canon EF-S 18-200mm f/3.5-5.6 IS – svestrano, kompaktno, telefoto zumiranje
Canon je obogatio svoju seriju objektiva EF-S svestranim novim modelom: objektivom EF-S 18-200mm f/3.5-5.6 IS. Taj objektiv nudi ekvivalentnu žarišnu duljinu od 29 do 320 mm i zum od 11x, što znači da je sada moguće koristiti samo taj snažan i lagan objektiv, bez potrebe za nošenjem više objektiva na snimanje.

Objektiv EF-S 18-200mm f/3.5-5.6 IS namijenjen je korištenju isključivo s fotoaparatima EOS s postoljem za objektiv EF-S, što obuhvaća nove fotoaparate EOS 50D, EOS 1000D i EOS 450D te starije modele.

Visokokvalitetna optika
EF-S 18-200mm f/3.5-5.6 IS odlikuje se konstrukcijom koja se sastoji od šesnaest elemenata i dvanaest grupa. Njima su obuhvaćene i UD i asferične leće koje minimiziraju kromatske aberacije te jamče oštre detalje na čitavoj slici i pri svakom stupnju uvećanja. Podrška za žarišnu udaljenost od svega 45 cm fotografima pruža neograničenu fleksibilnost pri kadriranju.

Optički stabilizator slike s četiri položaja brzine zatvarač
Canonov optički stabilizator slike s četiri položaja brzine zatvarača, osmišljen posebno za specifični raspon žarišnih udaljenosti ovog objektiva, pridonosi smanjenju zamućenja slike koje se ponekad pojavljuje kada se snima bez stalka ili pri manjim brzinama zatvarača. Automatsko prepoznavanje panoramskih snimki jamči učinkovite performanse pri praćenju objekata u pokretu. Osim toga, budući da se IS sustav nalazi u objektivu, rezultati su vidljivi u tražilu tijekom kadriranja.

Bez popratnih slika i odbljesaka
Zbog odbijanja svjetlosti sa senzora za sliku na digitalnim fotoaparatima mogu se pojaviti popratne slike i odbljesci. Da bi se to spriječilo, na objektivu EF-S 18-200mm f/3.5-5.6 IS koriste se optički elementi premazani Canonovim patentiranim premazima Super Spectra te se tako dobivaju oštre, nedeformirane slike s prirodnom ravnotežom boja.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.