Novi Apple Mac Pro stiže 2019.

Fotografija članka: Novi Apple Mac Pro stiže 2019.

Prošlo je više od 4 godine – od prosinca 2013. – od zadnjeg značajnog ažuriranja stolnih računala iz Applea. Međutim, niti ove godine neće doći novi, već se čini da nam novi stiže 2019. godine.

Oglas

“Želimo biti transparentni i otvoreno reći našoj pro zajednici da je Mac Pro proizvod za 2019. godinu. To nije nešto što stiže ove godine” – rekao je marketinški direktor za hardware Tom Boger TechCrunchu. Još ne znamo puno o novom Mac Prou, ali iz prošlogodišnjih intervjua sa Philom Schillerom iz Applea može se zaključiti da će biti puno fleksibilniji, modularniji te s više mogućnosti nadogradnji nego trenutni cilindrični sustav. Iz samog Applea su priznali da su sami sebe stjerali u kut sa takvim dizajnom Mac Proa koji ne omogućava nadogradnje te koji je nemodularan, a budući da je nemodularan ne može jednako odgovarati npr. nekom producentu videa kojem treba jaka grafička kartica te nekom drugom kome uopće nije potrebna grafička kartica.

“Dobivamo puno, puno dublje razumijevanje naših profesionalnih korisnika i njihovog rada te stanja gdje je umjetnost danas te prema kuda ide i to svo znanje nam pomaže u razvijanju novog MacProa” – rekao je Appleov potpredsjednik za hardware John Ternus. Također, iz Applea su poručili da su sastavili Pro Workflow Team koji se sastoji od profesionalaca koji će pokušati Appleu približiti mišljenje i shvaćanja profesionalaca te kako bi lakše zadovoljili njihove potrebe iz raznih grana industrije.

Zasad je sve o novom Mac Prou u domeni spekulacije, ali je sigurno da je Apple naučio lekciju nakon razočaravajućeg Mac Proa kojeg zbog dizajna posprdno nazivaju kantom za smeće. Iako je još sve obavijeno velom tajne, kao što je to i uobičajeno za Apple proizvode, čini se da će novi Mac Pro biti prvi koji će biti napravljen uz pomoć i sugestije profesionalaca koji ga zapravo i koriste.

 

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.