NOVE skrivene vještine projektnog i programskog menadžera, održan seminar

Fotografija članka: NOVE skrivene vještine projektnog i programskog menadžera, održan seminar

Čini se kako je seminar Liama Dillona pod nazivom ” NOVE skrivene vještine projektnog i programskog menadžera”pobudio veliki interes hrvatskih voditelja projekata.

Oglas

Za stručni seminar svjetski poznatog projektnog menadžera iz Irske tražilo se mjesto više. U konferencijskom centru hotela Arcotel u Zagrebu polaznici su tijekom dvodnevnog programa imali priliku usavršiti svoje vještine vođenja projekata i komunikacije s članovima projektnih timova.

Stručni seminar „NOVE skrivene vještine projektnog i programskog menadžera“, koji se ove godine u organizaciji tvrtke pmmentor i pod vodstvom svjetski poznatog projektnog menadžera Liama Dillona jučer i danas održava se u hotelu Arcotel u Zagrebu. U sklopu seminara polaznici usavršavaju niz vještina koje odlikuju vrsne projektne menadžere.

Konkretno na seminaru se raspravljalo o načinima na koje voditelji projekata trebaju razmišljati kako bi svoje projekte što kvalitetnije opisali i predstavili i tako im osigurali podršku u sklopu organizacije. Govorilo se i o pristupu u sklopu kojeg voditelj projekata svojem timu pristupa na način da mu zapravo služi. Također se naglasila važnost logičke analize, procjene argumenata i upravljanja konfliktima, kao i pozitivnog utjecanja na donositelje odluka. Nije se zaboravilo ni na važnost komunikacijskih, prezentacijskih i prodajnih vještina – odnosno što, kada i na koji način prezentirati – te na to kako što bolje „prodati“ projekt, tj. osigurati podršku organizacija i osoba koje projekte u konačnici financiraju.

NOVE skrivene vještine projektnog i programskog menadžera

Seminar je u četvrtak ujutro otvorio direktor tvrtke pmmentor, Dino Butorac, koji je tom prilikom istakao važnost kontinuiranog ulaganja u cjeloživotno učenje i razvoj projektnih menedžera, koji se upravljajući projektima često nađu na situacijama u kojima projekt moraju izvesti iz kriznih situacija i dovesti na pravi put.

Primjenom novih znanja, koja su usvojili tijekom seminara, i postojećih koja su dodatno utvrdili i razvili, polaznici seminara te voditelji projekata i programa u Hrvatskoj će nedvojbeno biti spremniji uloviti se ukoštac s izazovima s kojima se svakodnevno susreću. Liam Dillon je tijekom predavanja posebnu pozornost posvetio razvoju kritičkog razmišljanja koje je neophodno za kvalitetno razumijevanje ishoda projekata i poticanje pozitivnih promjena u ponašanju članova projektnih timova. Pri tome je u više navrata naglasio kako je sukob tijekom izvođenja projekata zapravo poželjna stvar, no samo ukoliko ga voditelj projekta zna dobro moderirati i usmjeriti.

„Kao programski i projektni menadžeri moramo znati kritički razmišljati i zaboraviti isključivo postavljati pitanja „zašto“. Odnosno, trebamo se znati fokusirati na pitanja poput: Što pokušavamo postići? Kako ćemo ostvariti naše ciljeve? Koji ljudi i koja sredstva su nam potrebna za ostvarenje tih ciljeva?“, naglasio je Liam Dillon.

U sklopu seminara polaznici su usvojili i konkretne alate koji će im u budućem radu pomoći da se lakše nose s takvim nepredvidiv situacijama koje se pojavljuju tijekom vođenja projekta kroz razne faze. Zaključak Liama Dillona je glasio: „Nemojte dopustiti da vam prvi dojmovi oblikuju ukupno mišljenje. Oni nisu cijela slika, pa zato često ne daju točne procjene, niti nude najbolja rješenja. Uvijek težite tome da se vizualizira cjelokupna situacija ili problem. Riječi same po sebi nisu dovoljne za razumijevanje problema. Koristite slike, priče ili metafore za opisivanje različitih situacija.“

Za dodatne informacije vezano uz seminar i sva druga aktualna događanja na temu projektnog i programskog menadžmenta posjetite internetske stranice tvrtke .

NOVE skrivene vještine projektnog i programskog menadžera

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.