Nove serije Lenovo ThinkPad Z61 I R60

Racunalo.com foto

Nova serija Z61 optimalno je rješenje za današnje poslovne profesionalce koji su u potrazi za većom prilagodljivošću u naprednoj multimediji i mogućnostima povezivanja u widescreen formatu. Dostupni u 14.1-inčnoj (Z61t) i 15.4-inčnoj (Z61m) opciji, novi modeli imaju mogućnost  odabira integrirane ili diskretne grafike te do 4 GB DDR-SDRAM memorije za optimalno gledanje. Z61t nudi zaslon  WXGA/185-nit ili WXGA+/200-nit, dok Z61m ima i WXGA MaxBright opciju, omogućujući korisniku uživanje u čistijoj i jasnijoj slici.


“ThinkPad serija Z61 spaja snagu i izvedbu naših vrhunskih sustava s mogućnošću korištenja widescreen zaslona u  poslovne i privatne svrhe,” rekao je Marc Godin, dopredsjednik Lenova za  marketing prijenosnika. “Uz činjenicu da smo stvorili neka od najtanjih i najlakših prijenosnika, kreirali smo ThinkPad Z61 kako bi zadovoljili širok raspon poslovnih potreba koje poslovni putnici imaju za svoje osobno računalo.”


Oba Z61 modela posjeduju integriranu kameru i stereo mikrofon za videokonferencije, te su opremljeni s mogućnosti 802.11 a/b/g Wi-Fi, kao i WAN (WWAN) za povezivanje na/s Verizon Wireless’ brzu nacionalnu mrežu u S.AD.-u 1) Lenovo  je bio prvi proizvođač osobnih računala koji je integrirao WWAN antenu za bežični pristup Internetu putem tehnologije evolution data only (EvDO) na uobičajenim prijenosnicima, počevši od  serije ThinkPad Z60 u rujnu 2005. godine.


Lenovo je također predstavio novu  seriju ThinkPad R60, mainstream sustav nižih troškova s poboljšanom izvedbom. Ovo je i dalje odličan izbor za poslovne korisnike i one koji ga koriste u obrazovne svrhe, a cijene izvedbu i vrijednost mainstream sustava. Novi R60 nudi dugoročnije baterije, bolje mogućnosti povezivanja, novi14″ SXGA+ grafički izbor. Nadalje, R60 serija poboljšava svoje vrijednosne postavke s ThinkPad inovacijama poput ThinkPad Roll Cage – magnezijski okvir koji pomaže pri zaštiti hard drive-a i drugih internih komponenti – ThinkPad Shock Mounted Hard Drive, hardverski prekidač za bežično isključivanje te integrirani WWAN.ThinkVantage Technologies Drive izvedba  serija R60 i Z61 uključuje nove ThinkVantage Lenovo tehnologije koje osiguravaju snažnija svojstva centralizirane nadzorne ploče, čineći zaštitu osobnog računala jednostavnom i brzom. Novi ThinkPadovi opremljeni su s najnovijom verzijom rješenja ThinkVantage Client Security, koja omogućuje korisnicima da sami povrate lozinke. Također posjeduje jednostavan i snažan disk encryption, novi sustav za upravljanje lozinkama (password manager software) te System Security Audit kako bi se korisnicima zajamčila pravilna zaštita sustava.


Kapitaliziranjem na novim WWAN mogućnostima, najnovija inačica Access Connections omogućuje mobilnim korisnicima promjenu okoline dok se ThinkPad automatski prilagođava isključujući i uključujući prave poveznice.


Godina ThinkPad Inovacije
U proteklih 12 mjeseci, Lenovo je predstavio veliki broj novih proizvoda i tehnologija, koji su primili pohvale od strane potrošača i analitičara, uključujući:
• Prvi ThinkPad Tablet PC: ThinkPad X41 Tablet.
• Prvi widescreen ThinkPad s ugrađenim bežičnim WAN,  ThinkPad Z60, po prvi put dostupnim u kućištu od titanija
• Prvi dvojezgreno  ThinkPad prijenosno računalo, s poboljšanom produktivnošću i produljenim trajanjem baterija do 11 sati.(3)
• ThinkPad Roll Cage, sa zaštitnim okvirom obloženim magnezijem koji štiti hard drive te druge unutarnje komponente.
• S prodajom milijunitog  osobnog računala s integriranim čitačem otiska prstiju Lenovo je postao vodeći svjetski dostavljač biometričnih osobnih računala


Cijena i dostupnost
Lenovo osobna računala bit će dostupna u Hrvatskoj putem odabranih poslovnih partnera od 15.06.2006. Početna cijena novih ThinkPadova kreće se od 7.299 kn  bez PDV-a.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.