Nove DVD kamere s tehnologijom Canon HD

Racunalo.com foto

Sve kamere omogućuju i fotografiranje, snimke pohranjuju izravno na DVD, a modeli DC230 i DC220 imaju i memorijsku karticu. DC230 ima tražilo razlučivosti milijun točaka.


«Povezivanje snažnog objektiva i procesora DIGIC DV II postavilo je naše DVD videokamere na novu razinu», izjavio je Mogens Jensen, voditelj odjela Canon Consumer Imaging Europe. «Rezultati dvogodišnjeg ulaganja u razvoj tehnologije visoke razlučivosti sada se vide i na DVD videokamerama ulaznog razreda, koje unatoč naprednim mogućnostima ostaju jednostavne za korištenje. Novi modeli utvrđuju Canonov položaj na tržištu videokamera za široku potrošnju.»


Značajke DVD videokamera  DC230, DC220, DC210, DC211 i DC201:
 optički zoom od 35x (1000x digitalno) za modele DC230, DC220, DC210 te od 30x (800 digitalno) za modele  DC211 i DC201
 izravno snimanje na DVD (-R/-RW/-R DL)
 jednostavno korištenje i tipka za brzi početak snimanja Quick Start
 procesor DIGIC DV II
 podrška dvoslojnim medijima za dulje vrijeme snimanja
 snimanje u razlučivosti od milijun točaka (DC230)
 snimanje u formatu širokog zaslona


Snažni optički zoom
DC230, DC220 i DC210 omogućuju nevjerojatnu preciznost Canonova objektiva sa zoomom od 35x i time postavljaju novu granicu u tom cjenovnom razredu. Korisnicima omogućuju zumiranje udaljenih objekata bez straha da će se to odraziti na kvalitetu snimaka. Neželjeno podrhtavanje pri velikim povećanjima smanjeno je elektroničkim stabilizatorom slike (EIS). Korisnicima je na raspolaganju i digitalni zoom od 1000x.
Sve videokamere imaju 2,7-inčni LCD zaslon i 0,27-inčno elektroničko tražilo EVF raspona 16:9, čime se omogućuje snimanje i prikaz u istom rasponu, kao pri prikazu na TV prijemnicima širokog zaslona. Snimljeni DVD moguće je jednostavno zaključiti i reproducirati na bilo kojem DVD reproduktoru. Kamere mogu snimati i u rasponu 4:3.Upravljanje jednom rukom i brzi početak snimanja  
Zbog jednostavnijeg snimanja iz ruke sve su tipke vrlo dostupne. Upravljačka tipka na stražnjoj strani namijenjena je biranju postavki snimanja palcem. Sve kamere sadrže i tipku za brzi početak snimanja Quick Start.
Većini kamera nakon uključivanja treba nekoliko sekundi dok postanu spremne za snimanje. Uz značajku brzog uključivanja kamera u način rada za snimanje prebacuje se gotovo trenutačno. Jednim pritiskom na tipku za brzo uključivanje videokamera se prebacuje u stanje pripravnosti, kojim se štedi energija. Još jednim pritiskom na istu tipku kamera je nakon otprilike jedne sekunde spremna za snimanje.


DIGIC DV II
Procesor DIGIC DV II prvi je put predstavljen u Canonovoj kameri visoke razlučivosti XL H1. Namijenjen je obradi veće količine podataka visoke razlučivosti, a od sada je dostupan u svim Canonovim videokamerama.
DIGIC DV II odlikuje se naprednom tehnologijom smanjivanja šumova, zahvaljujući kojoj nastaju oštrije snimke poboljšane kvalitete. Omogućuje vjernu reprodukciju boja u živim i snažnim tonovima. Odvojena obrada videozapisa i fotografija daje najbolje boje prilagođene vrsti zapisa. Modeli DC230 i DC220 omogućuju istovremeno snimanje videozapisa i fotografija na memorijske kartice MiniSD.


Veća duljina snimanja
Podrška za dvoslojne medije (DVD-R DL) omogućuje korisnicima da snime veću količinu sadržaja. Na jedan DVD moguće je snimiti do 108 minuta videozapisa, što osjetno smanjuje broj prekida snimanja zbog zamjene medija.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.