Nova sezona NBA u VR-u

Fotografija članka: Nova sezona NBA u VR-u

NBA i NextVR ove će godine započeti suradnju kako bi prikazivali jednu NBA utakmicu tjedno u Virtualnoj Stvarnosti.

Oglas

je najavio da će ovi prijenosi biti u najmanju ruku kvalitetni kao standardni prijenos utakmica. Dodatno su poradili na kvaliteti videozapisa te produkciji. Ovo sve omogućava gledatelju da osim utakmice, može vidjeti i statistike te rezultate, ali i ostale značajke kakve gledamo pri svakom prijenosu poput ponovljenih snimki. VR prijenosi će imati svoje vlastite najavljivače programa te komentatore, te će omogućiti praćenje utakmica iz više različitih kutova, čak će neke kamere biti postavljene iza koša. Tijekom Time-Outa moći ćemo pratiti i slušati kakve upute daje trener svojim igračima. Jedino čega neće biti su reklame. Ali zbog toga će ova usluga koštati 200$.

Prva utakmica koje će se na ovaj način prenositi je na rasporedu već u četvrtak 27. listopada i ova utakmica će biti besplatna. Utakmica se igra između Sacramento Kingsa i San Antonio Spursa. Ostale utakmice će se naplaćivati.

Za početak ove prijenose će biti moguće pratiti samo putem ali najavili su da će tijekom sezone njihova NextVR aplikacija naći svoj put i na druge VR uređaje. Ova aplikacija se već pozicionirala kao jedna od vodećih u reprodukciji videozapisa u VR-u. Ove godine već su prenosili US Open, Masters golf turnir, Nascar Daytona 500, neke mečeve u profesionalnom boxu, veliki turnir u košarci između američkih sveučilišta te mnoge koncerte uživo.

Uz same prijenose uživo NextVR aplikacija će omogućiti i mnoge druge sadržaje vezane uz utakmice, kao razgovori s igračima, dio treninga i sve ono što se događa iza scene. Ekipa se dosta potrudila oko svih dodatnih sadržaja kako bi privukli gledatelje te ih zabavili tijekom stanki jer kao što već znate, VR cijelo vrijeme treba biti na glavi, a to nakon nekog vremena postane problem. Mnogi ne preporučuju koristiti VR duže od 20 minuta, te bi nakon njih trebalo napraviti stanku pa i na to treba obratiti pozornost, kao i na neke tegobe poput bola u očima, vrtoglavice i mučnine, u tome slučaju trebalo bi odmah prestati s korištenjem VR-a, barem na nekoliko minuta.

Još samo malo tehničkih detalja. Samo je prva utakmica besplatna, sve druge utakmice dolazit će u paketu, a pretplata će koštati 200$. Kako bi mogli pratiti morate na službenim stranicama kupiti NBA League Pass pretplatu, nakon toga skinuti NextVR aplikaciju na vaš Samsung Gear VR, te dočekati utakmicu.

Ja ću ovaj prijenos pratiti jer imam i Gear VR, tako da očekujte u petak kratki osvrt, a u komentarima nam javite hoćete li vi pratiti barem prvu ovu besplatnu utakmicu putem vašeg VR-a.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.