Nova generacija android OS-a slovne oznake I

Fotografija članka: Nova generacija android OS-a slovne oznake I

Eric Schmidt nije rekao kada bi se to moglo dogoditi,  niti koje mogućnosti bi  mogle biti usvojene u jedinstvenoj verziji androida. Međutim, Dave Burke, upravitelj inženjerskog Googleovog mobilnog tima naveo je nekoliko stvari koje bi se mogle  očekivati od nove verzije androida koja dolazi nakon Gingerbreada.  Osim spajanja smartphone i tablet verzija, nova verzija vjerojatno će donijeti "akcijski bar" (Action Bar)  koji se nalazi na vrhu zaslona na tabletima, na smartphone.  Akcijski bar kontekstualno zamjenjuje pritisnite i držite" gestu, koja se ukida, osim za drag-and-drop operacije. "Sustav bar"  na dnu ekrana na tabletama neće se pojaviti na smartphonima. Novi "hologram",  vizualni stil Honeycomb će doći na pametne telefone, kao i nova multi-tasking aplikacija switcher koja pokazuje mini pogled na svaku otvorenu aplikaciju.  

I na kraju, trebamo spomenuti  još zagonetnu oznaku nove inačice androida oznake „I“.  To je početno slovo novog operativnog android sustava poznatog kao  Ice Cream,  kodnog naziva GRI17. Njegovo plasiranje u javnost očekuje se  u lipnju ili srpnju 2011.
 

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.