Norton Security tehnologija dostupna i na trapericama

Fotografija članka: Norton Security tehnologija dostupna i na trapericama

Betabrand je tvrtka specijalizirana za proizvodnju odjeće. U suradnji s Norton Security osmislili su traperice koje vas štite od nove vrsta kriminalaca koji kradu podatke pomoću RFID valova.

Oglas

RFID je tehnologija koja koristi radio frekvenciju kako bi se razmjenjivale informacije između prijenosnih uređaja/memorija i računala. Omogućuje čitanje podataka na čipu bez direktnog kontakta na udaljenosti od 50 cm do 10 metara, ovisno o vrsti RFID kartice. Danas se tehnologija naširoko rabi za kreditne kartice.

Nosite li kartice u džepu, tehnički potkovani džepari vam mogu ukrasti osjetljive podatke svojim ručnim RFID skenerima. Ali, imate li Betabrand traperice, specijalni sloj na tkanini će spriječiti RFID val. Prema proizvođaču odjeće, svake godine lopovi ukradu oko 10 milijuna korisničkih podataka upravo zahvaljujući RFID ručnim skenerima.

 

Trenutno se sigurne traperice Imaju dva džepa s RFID-blokiranjem (jedan naprijed, drugi natrag) te se sastoji od 88% pamuka, 10% poliestera. Njihova isporuka starta u veljači 2015. godine. Također će bit u ponudi sakoi s jednim sigurnosnim džepom.

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.