Nokia Windows RT tablet – navodni stiže u crvenoj boji i s Verizon logom

Fotografija članka: Nokia Windows RT tablet – navodni stiže u crvenoj boji i s Verizon logom

Dok se mnogi od vas još uvijek odmaraju i kupaju u moru, velika se prašina ovih dana podiže oko navodnog novog Nokia Windows RT tableta.

Oglas

Tko kaže da je Windows RT, Microsoftov OS za ARM procesore, mrtav? Čini se da finska Nokia svim silama pokušava progurati Microsoftov operativni sustav, kako na smartphone (obitelj Lumia), tako i na novom Nokia Windows RT tablet uređaju.

Najnovija glasina, ili ako hoćete “špijunska” fotka pojavila se prije nekoliko trenutaka, a prikazuje novi Nokia Windows RT tablet u crvenoj boji i s Verizon logom. Naravno, pojavit će se (ako?) i u drugim bojama, ne samo u crvenoj, vjerojatno nešto slično kao i Lumia smartphonei.

Ove su se fotografije pojavile na kineskom Twitter siteu. Osim prepoznatljivog Windows RT logoa, zanimljivo je što se na tabletu vidi Verizon logo i 4G LTE oznaka. Ako su ove oznake točne, onda bi novi Nokijin tablet zaista mogao biti zanimljiv upravo zato što nije samo WiFi poveziv nego i preko brzog 4G LTE-a, a moći ćete i telefonirati.

Naravno, prema ovim slikama ne možemo zaključiti o kojem se hardveru radi, ali prema ranijim glasinama spominje se 4-jezgreni Snapdragon 800 SoC, 32GB prostora za pohranu podataka, kvalitetni 10 inčni Full HD ekran rezolucije 1920×1080 točaka i vjerojatno s IPS matricom, te podrškom za USB 3.0.

Kako smo već ranije pisali, novi Nokia Windows RT tablet službeno bi trebao biti predstavljen 26. rujna, dakle za nešto više od mjesec dana.

Nokia Windows RT tablet

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.