Nokia Windows RT prototip tableta se pojavio na webu, čekamo va već tri godine!

Fotografija članka: Nokia Windows RT prototip tableta se pojavio na webu, čekamo va već tri godine!

Nokia je jedna od rijetkih vodećih kompanija u mobilnom svijetu koja još uvijek nema svoj tablet. O novom tabletu finske kompanije priča se više od 3 godine, a čini se kako stiže Nokia Windows RT tablet. Ali Windows RT?

Oglas

Kada smo već pomislili kako više nećemo čuti ništa oko razvoja Windows RT operativnog sustava, pa tak i tableta, pojavila se glasina o novom Nokijinom tabletu na ovom Microsoftovom operativnom sustavu. Naime, Windows RT OS radi na ARM tehnologiji i procesorima (kao npr. Nvidijina Terga, Qualcomm Snapdragon, Rockchip i slični), dok Windows 8 radi na Intelovoj tehnologiji.

Kako finska Nokia i američki Microsoft vrlo usko surađuju na razvoju mobilnih uređaja, a čini se kako im to i posljednjih godinu dana prilično dobro ide (sudeći prema Lumia modelima), logično je za očekivati kako će se uskoro na tržištu pojaviti i neki Nokijin tablet. Ipak, naše prvo razmišljanje je bilo o Windows 8 modelu, no ove slike koje vidite navodno su vezane uz novi Nokia Windows RT tablet, odnosno prototip.

Nokia Windows RT prototip tableta 02

Sama hardverska konfiguracija nam baš i ne “miriši” dobro, nekako nam se čini zastarjela. Spominje se Nvidia Tegra 3 procesor na 1,3 GHz (iako Microsoft više naginje na Qualcomm i Intel), 2 GB RAM-a, HDMI video izlaz, USB ulaz, SIM ulaz te ekran s multitouch funkciojom u 16 točaka. Kada bi umjesto Tegra 3 čipa bio Tegra 4, tada bi slika bila puno bolja. No, dok se pojavi, tko zna… :)

Dok smo ovo pisali, sjetili smo se velikog povratka Sonyja i njihovog Xperia Tablet Z tableta koji radi na Androidu, s kojim su zaista skrenuli pažnju na sebe (). Iskreno, isto želimo i Nokiji, ali smo nekako skeptični…

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.