Nokia usvojila Windows Phone 7 operativni sustav

Fotografija članka: Nokia usvojila Windows Phone 7 operativni sustav

Windows 7 Phone biti će primarni operativni sustav za Nokia pametne telefone, a Nokijin Symbian je platforma za franšize koje su otvorene za proizvođače. U međuvremenu, meego open source platforma ostaje aktualna i dalje, ali  kao dio planova za budućnost tvrtke.  Telefon meego prvi put bi se trebao pojaviti krajem godine. Nokia se obećava usredotočiti na Windows Phone 7, nudeći novi potrošačko orijentirani hardverski dizajn, više tržišnih segmenata i potporu za više jezika. 

Osim toga, dvije tvrtke surađivat će na marketingu i razvoju softvera za mobilne telefone. Bing postaje kamen temeljac za Nokijine uređaje i usluge. Oglašavanje za Nokia telefone biti će servis Microsoft adCenter. Usluga Nokia Maps navigacija integrira se u Bing Nokia Maps, a aplikacije u sustavu Windows Telefon Marketplace.

Također  šef Nokie S. Elop najavio je niz kadrovskih promjena i restrukturiranje tvrtke. Od 1.4.2011, tvrtka se dijeli u dvije glavne jedinice: područje pametnih telefona ( High-end ) i massive mobile. Svaki dio zasebno će raditi u svim proizvodnim procesima, istraživanjima i marketing. Steve Ballmer je rekao da njegova tvrtka uložiti će više u oblaku usluge u cilju poboljšanja i proširenja korisnika usluga i prvi Nokijin pametni telefoni pod WP7 OS-om trebao bi se pojaviti na tržištu u roku od 6 mjeseci.

Sada je sve službeno!

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.