Nokia u nama i dalje budi nostalgiju sa dva nova uređaja u pripremi

Fotografija članka: Nokia u nama i dalje budi nostalgiju sa dva nova uređaja u pripremi

Nokia 3310 nam je došla kao retro dašak nekih starih vremena i mnogima je bila pravo osvježenje po pitanju jednostavnosti.

Oglas

Kako smo mi doživjeli ovaj mobilni telefon koji budi nostalgiju za nekim prošlim vremenima pročitajte u našoj , a mi ćemo vam danas pisati o tome kako je kompanija HMD koja stoji iza Nokia brenda pokazala svoj interes za proizvodnju još takvih jednostavnih mobilnih telefona. Potvrđuje nam to kineska regulatorna agencija TENAA na čijoj su se certifikaciji našla čak dva mobilna uređaja pod kodnim nazivima TA-1010 i TA-1034. Vjeruje se kako je ovdje riječ o nasljednicima Nokia 105 i Nokia 130 mobilnih telefona.

Ova dva uređaja koja su se pojavila na stranicama TENAA-e ne otkrivaju mnogo značajki već predstavljaju čistu jednostavnost. Mogli bismo reći manje značajki, manje komplikacija i više jednostavnog korištenja. Uređaj koji će vrlo vjerojatno biti nasljednik Nokie 105 čak nema ni kameru!!! :) Definitivno povratak čistim osnovama. Originalna je Nokia 105 koštala nekih 11 Eura bez poreza tako da ćemo vrlo vjerojatno ovakvu sličnu cijenu imati i kod nasljednika ovog uređaja.

Što se pak tiče Nokia 130 nasljednika tu se stvari pomalo kompliciraju :) pa tako ovaj uređaj čak ima kameru te dolazi sa Dual SIM (Dual Standby) podrškom. Čini se kako ovi uređaji nemaju čak ni 3G podršku, što bi se vrlo skoro moglo pokazati kao problem s obzirom da telekomunikacijski operateri polako gase 2G mreže.

TENAA nije otkrila mnogo o ovim uređajima, no ne bi se čudili da je to zapravo i sve s obzirom o kakvim je uređajima riječ. :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.