Nokia Tab koncept – radi na Windows 8 i ima ekran od 14,3″?

Fotografija članka: Nokia Tab koncept – radi na Windows 8 i ima ekran od 14,3″?

Zanimljivo, i Microsoft priprema tablet uređaj za 2012. godinu, no za sada nema službene potvrde. Ono što moramo istaknuti kod ovog tableta je njegov ogromni ekran od čak 14,3 inča u dijagonali, veći od svih koje smo imali prilike do sada vidjeti. Ovaj uređaj definitivno nije "mačji kašalj". Dizajn je preuzeo od Nokije N9, a djelomično od Sony Tablet S modela.

Osim neuobičajeno velikog ekrana za oko nam je zapela i moćna kamera od 12MP s poznatom Carl Zeiss tehnologijom i Xenon Flash bljeskalicom. Zanimljiva je i prednja kamera koja podržava Microsoft Kinect, odnosno "lovi" vaše pokrete (slično kao Kinect za Xbox 360).

Spomenimo i kako je tanak samo 12 milimetara, ima 64/128GB prostora za pohranu podataka, te ulaz za SD i SIM kartice. Postojat će dvije inačice – samo WiFi i WiFi+4G, a imat će microUSB 2.0 i USB 3.0 ulaze.

Ovaj nokijin konceptualni tablet će raditi Windows 8 ARM Edition operativnom sustavu, a dizajnerski gledano ima ergonomski izgled, što možete i sami vidjeti na slikama. Definitivno će biti drugačiji od drugih. Pitanje je samo kad će se pojaviti u prodaji, gdje i po kojoj cijeni. No, za to je još rano :)

Nokia Tab koncept - radi na Windows 8 i ima ekran od 14,3"?

Nokia Tab koncept - radi na Windows 8 i ima ekran od 14,3"?

Nokia Tab koncept - radi na Windows 8 i ima ekran od 14,3?Windows

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.