Nokia smartfoni bazirani na Androidu na GeekBench-u

Fotografija članka: Nokia smartfoni bazirani na Androidu na GeekBench-u

Postaje sve jasnije kako Nokia planira oživjeti svoj brend pametnih telefona koji će biti bazirani na Androidu.

Oglas

Iz Nokije su ranije izjavili da njihove prve Android smartfone možemo očekivati negdje u četvrtom kvartalu ove godine, a da su novi uređaji u pripremi možemo vidjeti po tome što su se dva Nokia pametna telefona nedavno pojavila na GeekBench stranici.

GeekBench nam je tom prigodom otkrio neke hardverske specifikacije ovih smartfona koje se uglavnom ne poklapaju sa prijašnjim glasinama vezanim za ove Nokia uređaje. Ovi su se Nokia smartfoni pojavili na GeekBenchu pod kodnim nazivima Nokia 5320 i Nokia RM-1490, a za njih ne možemo isključiti mogućnost da se radi tek o prototipovima.

Za Nokia 5320 model je otkriveno da će doći sa četverojezgrenim Qualcomm procesorom radnog takta 2.27 GHz te sa 2 GB RAM-a, a vrlo čudan detalj je da ovaj uređaj radi na sada već jako starom Android 4.4.4 operativnom sustavu.

nokia-geekbench

Za razliku od njega, Nokia RM-1490 model se na GeekBench-u pojavio sa jednojezgrenim AMD A8-5545M procesorom koji radi na taktu od samo 500 MHz. RM-1490 model također dolazi sa 2 GB RAM-a te sa čak još starijom verzijom operativnog sustava, a to je Android 4.2.2.

Ovo su svi detalji koji su za sada poznati o nadolazećim Android baziranim Nokia smartfonima, a sigurni smo da kako će se bližiti predstavljanje tako će se pojavljivati sve više detalja o ovim uređajima – nadajmo se sa novijim verzijama operativnog sustava.

nokia-geekbench-2

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.