(Ponovni) Nokijin dolazak na Android

Fotografija članka: (Ponovni) Nokijin dolazak na Android

Microsoft je prodao što je imao Foxconnu, a Nokia dolazi na Android

Oglas

U redu… tehnički nismo napravili dobar uvod jer je Nokia već izdala N1 tablet koji se odmah rasprodao, ali to je više bio pokušaj nego ozbiljan zakorak u svijet Androida. Sada bi priča nakon toliko prevrtanja u jednom i drugom smjeru, trebala dobiti svoj službeni kraj – vidjet ćemo Nokijine uređaj na Androidu.

Microsoft konkretno prodaje pravo na Nokijin brand, sve vezano uz low-range uređaje te proizvodne prostore u Hanoiu (Vietnam). Nakon prodaje, kupac HMD će proizvoditi Nokijine uređaje te veća sada planira uložiti visokih 500 milijuna dolara tijekom iduće tri godine. HMD je u vlasništvu Foxconna pa ste zato mogli i pročitati da je novi kupac stvari Foxconn.

Za razliku od N1 tableta, ovi će uređaji biti šire dostupni. Microsoft s druge strane planira i dalje pružati podršku, ali ona će se kako stvari stoje, svesti prvenstveno na Lumie 950 i uređaje izašle u proteklih godinu. Najnovije glasine govore o tome da kreću graditi .

(Ponovni) Nokijin dolazak na Android_2

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.