Nokia Sirius 10.1 novi je Windows RT tablet, nalikuje na Lumiju

Fotografija članka: Nokia Sirius 10.1 novi je Windows RT tablet, nalikuje na Lumiju

Šuška se kako Nokia razvija novi tablet uređaj koji će imati veliki 10 inčni ekran. Nokia Sirius 10.1, kako bi se trebao zvati, očekuje se krajem rujna.

Oglas

Naravno, sve je još uvijek na nivou nagađanja i špekulacija, tako da je i samo ime Nokia Sirius 10.1 upitno. No, već smo na trećem izvoru pronašli kako bi se službeno predstavljanje ovog tableta trebalo dogoditi 26. rujna. Živi bili pa vidjeli…

Čini se kako Nokiju ne zabrinjavaju glasine iz Samsunga o neočekivano , o čemu smo pisali ranije. Slika koju vidite mogla bi biti nova Nokia Sirius 10.1 tablet. Nedavno smo imali nekoliko 10,1 inčnih tableta na testu, pogledajte u našoj rubrici Nokia Sirius 10.1 novi je Windows RT tablet.

Novi Nokia Sirius 10.1 tablet liči na Limia smartphone pametne telefone, ali je naravno uvećana. Očekujemo kako će se pojaviti i u više boja, u stilu Lumia modela, što bi bilo jako zgodno. Najve koje dolaze govore kako će biti tanji i lakši od iPada. I opet – živi bili pa vidjeli…

Od tehničkih karakteristika spominje se stražnja kamera od 6 MP, prednja od 2 MP, 10,1 inčni ekran bi trebao imati Full HD rezoluciju, a navodno bi trebao raditi na moćnom Qualcommovom 4-jezgrenom Snapdragon 800 procesoru, uz 2 GB RAM-a. Očekuje se i dugotrajna baterija od bar 10 sati rada, micro HDMI, microUSB i microSD ulazi i izlazi, te podrška za LTE.

Strpimo se još tih mjesec dana do navodne službene objave, ako se u međuvremenu ne pojavi nešto prije. Ma, hoće :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.