Nokia seli Symbian OS i 3000 zaposlenika u Accenture

Fotografija članka: Nokia seli Symbian OS i 3000 zaposlenika u Accenture

Finski proizvođač mobilnih uređaja  otkrio je svoje partnerstvo sa Microsoftom  u veljači ,ali prvi proizvodi Nokije sa Windows Phone OS-om očekuju se najranije početkom 2012.-e godine. Do tada, pod novim rukovodstvom ,Nokia mora eliminirati daljnjih 4000 poslova  do kraja sljedeće godine, kako bi uštedjela 1,4 milijarde dolara koji dolaze iz usluga operativnih troškova. Zemlje u kojima će se „rezati“ najveći broj poslova su Danska, Finska i Velika Britanija.

Tvrtka Accenture u početku će opskrbljivati Nokiju sa razvojem softvera i podrškom za Symbian mobilnu platformu, a kasnije i sa istim takvim uslugama i za Windows Phone platformu.

Zaposlenici koji će biti premješteni u Accenture dolaziti će iz Nokijinih pogona  u Kini, Finskoj, Indiji, Velikoj Britaniji i SAD-u . Nakon što će prvotno raditi na uslugama vezanim uz Symbian, kasnije će biti prekvalificirani i mobilizirani na druge djelatnosti svoje matične tvrtke.

Nokia i Accenture planiraju postići konačni dogovor o transferima tijekom trećeg tromjesečja, i kompletan prijenos 3.000 zaposlenika do kraja godine. Accenture trenutno zapošljava 215.000 ljudi. Nokia je imala  132.427 zaposlenih krajem 2010, kako su napisali u svom zadnjem godišnjem izvješću.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.