Nokia prestigla OnePlus, Google, Sony, HTC, Meizu i mnoge druge

Fotografija članka: Nokia prestigla OnePlus, Google, Sony, HTC, Meizu i mnoge druge

Kompanija za istraživanje tržišta Counterpoint je donijela veoma dobre vijesti nekada velikom, pa zatim posrnulom Nokia brendu.

Oglas

Prema podatcima ove marketinške kompanije 2017. je bile veoma dobra godina za HMD Global koji je u vlasništvu Nokie. Naime, ovaj se veoma cijenjeni brend pametnih telefona pod vodstvom kompanije HMD Global ponovno počeo uzdizati na ljestvici popularnih proizvođača smartfona, a tom svjedoči podatak kako je u posljednjem kvartalu 2017. godine prodano čak 4.4 milijuna Nokia pametnih telefona.

Ova brojka sama po sebi ne zvuči pretjerano zanimljivo niti spektakularno u usporedbi za zvjezdanim rezultatima kompanija kao što su Samsung, Huawei ili Apple, međutim kada malo bolje pogledamo tko se našao na listi iza Nokie tada situacija postaje veoma interesantna.

Tako je prema podatcima Counterpointa Nokia prodala više pametnih telefona od mnogih zvučnih imena smartfon svijeta kao što su HTC, Sony, Google, Lenovo, OnePlus, Gionee, Meizu, Alcatel, Coolpad, Asus i drugi. Navodi se kako HMD Global sa Nokia brendom posjeduje ukupno 5% udjela na globalnom tržištu smartfona što definitivno nisu loši rezultati za kompaniju koja je bila gotovo pa na rubu propasti.

Najvažnije tržište za HMD Global je u posljednjem kvartalu 2017. godine bila Velika Britanija gdje se Nokia našla među tri najpopularnija brenda.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.