Nokia NFC plakati za Aquarius, Groove, Mansion i Pepermint – pozovite taksi! [video]

Fotografija članka: Nokia NFC plakati za Aquarius, Groove, Mansion i Pepermint – pozovite taksi! [video]

Plakati su postavljeni u klubovima Aquarius, Groove, Mansion i Pepermint, a korisnici samo jednim dodirom kompatibilnog pametnog telefona izravno pozivaju željenog taksi prijevoznika. Usluga se ne naplaćuje, a obračunava se jedino poziv prema tarifi koju je odredio pružatelj taksi usluga.

NFC, odnosno Near Field Communication je tehnologija pametnih telefona u čijoj primjeni prednjači Nokia. NFC je zapravo jednostavan način međusobnog povezivanja pametnih telefona i/ili kompatibilnih uređaja poput zvučnika i slušalica i to samo jednim dodirom putem kojeg se uspostavlja Bluetooth veza. Korisnici mogu razmjenjivati sadržaje poput fotografija, video materijala ili tekstualnih podataka, a mogu, kao u slučaju naručivanja taksija pročitati interaktivne točke kako bi došli do više informacija i sadržaja.

"NFC predstavlja novi korak prema jednostavnosti korištenja pametnih telefona i naprednih usluga koje oni omogućuju, zato mu u Nokiji pridajemo veliku važnost", izjavio je Nokijin product manager za Hrvatsku, Krešimir Blažina.

Trenutačno je NFC jedno od najuzbudljivijih područja u mobilnoj industriji jer pruža mogućnosti i poslovne prilike za developere, maloprodajne partnere, oglašivače i proizvođače elektrotehničkih uređaja.

Nokia trenutačno u ponudi ima šest pametnih telefona koji podržavaju NFC tehnologiju: Nokia 700, Nokia 701, Nokia N9, Nokia C7 i Nokia Oro. Od NFC uređaja u Nokijinoj ponudi su Nokia Luna Bluetooth slušalica, Nokia Play 360° zvučnik kao i slušalice Nokia BH-505 i Nokia Essence.

Nokia NFC plakati za Aquarius, Groove, Mansion i Pepermint - pozovite taksi!

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.