Nokia N8 – danas službeno na dnevnom svjetlu

Fotografija članka: Nokia N8 – danas službeno  na dnevnom svjetlu

Ruski mobilni guru Eldar Murtazin među prvima je dobio u svoje ruke Nokia N8, prvi Symbian ^ 3 smartphone. Dao je i recenziju kojom nam uspijeva dati prilično dobru predodžbu o tome što ovaj uređaj za sada donosi. Sveukupno novi model Nokia N8 izgleda prilično dobro. Izrađena je od jednog komada eloksiranog aluminija, odjevenog u pet boja, i osjeća se dobro u rukama. Prašina brzo uspijeva pronaći svoj put ispod stakla 3.5-inčnog zaslon osjetljivog na dodir.

Kamera, iako je 12 megapikselna s Carl Zeiss optikom, Xenon bljeskalicom i velikim senzorom koji je usporediv s onima koji se nalaze u kompaktnim digitalnim foto aparatima, sposobna za snimanje videa u 720p, ne daje neke bolje rezultate nego bilo koji od drugih Nokia modela. Interesantna je proširivost memorije do 48GB sa micro SD karticom.

Za Symbian ^ 3 OS, Murtazin ne navodi ništa više od nekoliko kozmetičkih promjena koje u konačnici ne nude mnogo novina u smislu funkcionalnosti.

Dakle, što je posljednja riječ? Tržište i korisnici će sami odgovoriti na ovo pitanje. Uostalom, tijekom narednih tjedan ćemo više moći donijeti informacija oko nove Nokia N8, kada će se naći i na našem testu.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.