Nokia Lumia smartphonei se odlično prodaju, Android platforma i dalje najzastupljenija

Fotografija članka: Nokia Lumia smartphonei se odlično prodaju, Android platforma i dalje najzastupljenija

Nokia je napravila odličan posao s Lumia modelima i uspjela se vratiti u pozitivne financijske vode. Iako Windows Phone OS zauzima vrlo mali dio tržišta, u finskoj kompaniji zadovoljno trljaju ruke.

Oglas

Prema podacima koje je objavio Google Trends, pretraživanje za pojam “Nokia Lumia” modele nikada nije bilo veće. Zanimljivo je kako se Nokia Lumia najviše prodaje zbog svojih odličnih mogućnosti na području multimedije, odnosno snimanja najboljih fotografija pogotovo u uvjetima slabe osvijetljenosti.

Kada govorimo o pojedinim modelima, najveći interes vlada za top model Nokia Lumia 928, no niti oni jeftiniji modeli se ne prodaju lošije, sve do najmanje Nokije Lumia 520.

Nokia Lumia prodaja raste 02

Kantar WorldPress je objavio podatke o zastupljenosti pojedinih OS platformi u SAD-u, vjerujemo da će vas ove brojke interesirati:
1. Android (52,0%)
2. iOS (41,9%)
3. Windows Phone (4,5%)
4. BlackBerry (0,7%)
5. Ostali (0,9%)

Najveći pad je zabilježio BlackBerry, s udjelom od 4,6% na samo 0,7%, dok je udio Windows Phone mobilnih uređaja narastao s 3,7% na 4,5%, najviše zahvaljujući Lumia modelima.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.