Nokia Lumia smartphonei prodavali su se bolje nego BlackBerry u Q2 2013

Fotografija članka: Nokia Lumia smartphonei prodavali su se bolje nego BlackBerry u Q2 2013

Nokia je danas objavila financijske rezultate za  Q2 2013.  Iako je finska kompanija još uvijek u gubitku, ovaj postotak je smanjen u odnosu na prethodno razdoblje, i izgleda da zarada  ide dalje prema gore, a prodaja bolje od BlackBerry modela smartphonea.

Prema objavljenom   za Q2 2013, Nokia je povećala prodaju Lumia modela smartphonea na 7.4 milijuna jedinica. U odnosu na rezultate prodaje Applea i Samsunga, to je malo, no opet više nego što BlackBerry je uspio prodati svojih modela i, u istom razdoblju.

Tako se sada u drugom tromjesečju 2013., Windows Phone platforma uspjela probiti na treće mjesto u smartphone tržištu. Manje u dvije godine, BlackBerry je imao ogromnu prednost nad Windows Phoneom, ali došlo je ipak do prekretnice. U ovom trenutku, Nokia je povećala prodaju u srpnju, BlackBerry je pao za polovicu .

No, bez obzira na zauzimanje treće pozicije među platformama, barem za sada, Nokia i BlackBerry se suočavaju i dalje s problemima osvajanja srca  korisnika.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.