Nokia Lumia 920 (konačno) stigla u Hrvatsku, podržava PureView kameru i bežično punjenje

Fotografija članka: Nokia Lumia 920 (konačno) stigla u Hrvatsku, podržava PureView kameru i bežično punjenje

S velikim zakašnjenjem dočekali smo i službeni dolazak Nokie Lumie 920 na hrvatsko tržište. Ovaj je model vodeći kompanijin Windows 8 smartphone s Nokia PureView inovacijom.

Oglas

Nokia i Mobis-electornic predstavili su na hrvatskom tržištu jedinstveni telefon Nokia Lumia 920, najvažniji pametni telefon u Nokijinom Windows 8 asortimanu. Koristeći naprednu tehnoligiju plutajućih leća, kamera Lumije 920 može iskoristiti pet puta više svjetlosti od konkurentskih pametnih telefona bez uporabe bljeskalice i tako uspijeva zabilježiti jasne, svijetle fotografije i video u zatvorenom prostoru i po noći. Također, zahvaljujući novoj tehnologiji, na slike i video više ne utječu nepoželjni trzaji ruke koja drži pametni telefon.

„Nokia PureView nastavak je razvoja vrhunske tehnologije koja omogućava kameri na smartphoneu da bilježi slike koje se kvalitetom mogu mjeriti s onima na SLR kameri. Ovom kamerom omogućili smo fotografiranje i snimanje videa kod kuće, vani, u restoranu ili čak i po noći, i to uz rezultate koji izgledaju profesionalno “, rekla je Jo Harlow, izvršna podpredsjednica Nokia Smart Devices.

Snimanje i fotografiranje vidimo kao ključne za diferencijaciju na tržištu pametnih telefona. Dosad su loše osvijetljene fotografije bile mana svim pametnim telefonima, međutim Nokia je na to, zahvaljujući svom širokom znanju o fotografiranju i snimanju, odgovorila PureViewom, najboljim proizvodom u branši, kako bi napokon zadovoljila i najzahtjevnije korisnike.,” rekao je Crawford Del Prete, izvršni direktor Nokie za proizvode i istraživanja.

Nokia Lumia 920 također dolazi s Nokia Gradskom lećom, najnovijim dodatkom kad su u pitanju Nokia lokacijske usluge. Kada uperite kameru na gradske ulice, Gradska leća prekrije površine zgrada informacijama o restoranima, dućanima, hotelima te na taj način pruža najintuitivniji način za istraživanje okolice. Nokia Gradska lećaje početak nove tehnologije nadopunjene stvarnosti koju također pojačava Nokia Maps i tako čini mogućim mijenjanje pregleda kroz karte i pogleda kroz nadopunjenu stvarnost što pomaže ljudima da se snađu u prostoru. Zajedno s poboljšanjima u Nokia Drive, Nokia lokacijske usluge predstavljaju najmoderniji integrirani doživljaj praćenja karata u usporedbi s bilo kojim pametnim telefonom.

Bežično punjenje
Nokia Lumia 920 također dolazi i s najvećom Nokijinom baterijom ikad (2000mAh) te po prvi puta i s ugrađenim bežičnim punjenjem kao jednostavnim i praktičnim načinom punjenja. U skladu s tim Nokia  je također predstavila široki spektar dodataka za bežićno punjenje. Od Fatboy bežićnog punjača koji predstavlja jedinstevni i zabavan način punjenja baterije, do JBL retro dizajnirane stanice za punjenje koja očarava svojim zvukom.

Kad već spominjemo bežično punjenje, pročitajte i naš test – .

Windows 8 platforma
Windows Phone 8 omogućuje još osobniji doživljaj smartphonea, s početnim zaslonom koji je moguće lako preurediti tako da ocrtava vaše osobne prioritete, kao i nove animirane žive pločice koje nude ažuriranje u stvarnom vremenu kada su u pitanju vama najbitnije stvari. Mogućnost sinkronizacije sadržaja između Windows 8 pametnih telefona, PC-jeva na Windows 8 platformi te tableta ili Xboxa znači da dokumentima, glazbi, slikama i videu sada možete pristupiti na još lakši i praktičniji način. S Internet Explorerom 10 za brže i sigurnije surfanje i Microsoft Office te aplikacijama koje su ugrađene u platformu, Windows Phone 8 je također i najlakši način za obavljanje stvari na vašem pametnom telefonu.

Nokia Lumia 920 dolazi u Hrvatsku u biijeloj i crnoj boji, a najtraženiji Nokijin pametni telefon može se kupiti u ekskluzivnoj ponudi Vipneta i Tele2.   Naše utiske o modelu i  one male skrivene tajne uskoro će te moći pročitati na portalu jer već neko vrijeme testiramo Nokiu Lumia 920. 

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.